Lewandowski ydmyket Real Madrid

Scoret alle Dortmund-målene i 4-1-seieren.

Champions League, semifinale: Borussia Dortmund - Real Madrid 4-1 (1-1)

(Dagbladet): Etter at Bayern München ydmyket Barcelona i den andre semifinalen i går, var det høye forhåpninger til at nok et tysk lag skulle overkjøre et spansk et i kveld.

Og overkjøring ble det. Av èn mann. Om ikke helt alene, var det iallfall han som satte alle Borussia Dortmunds mål i 4-1-seieren.

Robert Lewandowski.

Real-utlikning Allerede etter åtte minutter sklir superspissen inn kampens første mål.

LEWANDOWSKI-SHOW: Borussia Dortmund-spissen Robert Lewandowski senket egenhendig Real Madrid i kveld. Han kunne sette inn hele fire mål mot spanjolene. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
LEWANDOWSKI-SHOW: Borussia Dortmund-spissen Robert Lewandowski senket egenhendig Real Madrid i kveld. Han kunne sette inn hele fire mål mot spanjolene. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer

Etter en forsvarstappe av de gule og svarte, er Cristiano Ronaldo våken, og utlikner til 1-1 for Real Madrid.

Derfra var det liten tvil om hvem som var best.

Etter den tid scoret Borussia Dortmund - Lewandowski - tre ganger. Det vakreste på 3-1-målet, når han i feltet får ballen, snur og knaller den opp i målet bak Real Madrid-keeper Diego Lopez.

Den siste scoringen kom på et straffespark etter 67 minutter, som Lopez ikke er i nærheten av.

God kontroll Dortmund-forsvaret hadde god kontroll på Ronaldo og hans lagkamerater. Det var sjelden de slapp til skikkelige sjanser. På overtid var de nære ved å redusere til 4-2 ved Varane, men ballen går utenfor mål.

DAGENS HELT: Robert Lewandowski ble kampens store spiller med hattrick for Dortmund. Her feirer han 2-1-målet. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
DAGENS HELT: Robert Lewandowski ble kampens store spiller med hattrick for Dortmund. Her feirer han 2-1-målet. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL Vis mer

- De fortjente å vinne, de var det beste laget. De hadde bedre inviduelle ferdigheter enn oss, sier Real Madrid-trener Jose Mourinho til TV-teamene etter kampen. Han legger til at det ikke er over, og at laget kommer til å slå tilbake i returoppgjøret.

- Vi vet alt om Lewandowski, vi vet hvordan han beveger seg, vi kan alt og vi vet alt om han. Men nå ga vi han sjansen til å score i situasjoner vi vet han kan score i, og likevel lar vi han gjøre det, fortsetter portugiseren.

- Visste at vi kan vinne Dortmunds Mats Hummels var selvsagt fornøyd i intervjuene, men la til at det også kommer et returoppgjør.

- Såklart visste vi at vi kan vinne, vi er Dortmund, men at det skulle bli sånn visste vi ikke. Det er et bra resultat, men vi skal til Madrid og vet det kan bli vanskelig. Og det blir den vanskeligste oppgaven vi har hatt på fire år, sier han.
Dortmund-trener Jürgen Klopp smilte fra øre til øre da han ble intervjuet av Viasat 4s Jan Åge Fjørtoft.

- Dette er en stor kveld for alle, det er helt utrolig hva laget mitt gjorde. Jeg prøvde bare å nyte dette, for å være ærlig, flirer han, men er også oppmerksom på at returoppgjøret langt fra blir noen enkel oppgave.

- Det blir ikke enkelt i Madrid. Vi må gjøre vårt beste da også.

MAGER TRØST: Real Madrid, ved Cristiano Ronaldo, utliknet etter en forsvarstabbe fra Dortmund. Det ble mager trøst.Foto: REUTERS/Ina Fassbender
MAGER TRØST: Real Madrid, ved Cristiano Ronaldo, utliknet etter en forsvarstabbe fra Dortmund. Det ble mager trøst.Foto: REUTERS/Ina Fassbender Vis mer
JUBEL: Skikkelige jubelscener etter storseieren. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
JUBEL: Skikkelige jubelscener etter storseieren. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer