Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lewis Hamilton slipper straff

Frikjent av formel 1-myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lederen av formel 1-VM, Lewis Hamilton, sto i fare for å bli straffet for sin opptreden da sikkerhetsbilen var på banen i Japan Grand Prix sist helg.

Nå har formel 1-dommerne bestemt at han slipper sanksjoner for situasjonen som medførte at to av konkurrentene kolliderte.

- Han er ikke pålagt noen straff, heter det i en uttalelse fra dommerstanden ifølge Autosport.

En rekke av de andre førerne har stilt spørsmålstegn ved Hamiltons kjøring bak sikkerhetsbilen, som var på banen under ekstremt våte og vanskelige forhold.

Hamilton benektet i dag at han gjorde noe galt.

- Jeg gjorde det beste jeg kunne under ekstremt vanskelige forhold i regnet for å ikke være i veien for alle andre. Det er den første virkelige situasjonen jeg har vært i på våte forhold bak sikkerhetsbilen hvor du må ha kontroll på avstanden til han foran og se opp for alle rundt deg. Visiret er tåkete, speilet er tåkete, du er bare redd for å kræsje inn i noen andre, du forsøker bare å komme deg ut av veien, og de legger skylda på meg, sa Hamilton.

En YouTube-video filmet fra tribunen på Fuji-banen viste en merkelig manøver av den 22 år gamle McLaren-føreren som kan bli førstemann til å vinne formel 1-VM i debutsesongen.

Hamilton, som på det tidspunktet ledet løpet, la seg ut til høyre og bremset brått. Det medførte at toer Mark Webber (Red Bull) bremset for ikke å kjøre forbi - det er ikke lov å passere konkurrenter mens sikkerhetsbilen er på banen.

image: Lewis Hamilton slipper straff

Tyske Sebastian Vettel (Toro Rosso) på tredjeplass rakk ikke å reagere, og feide inn i Webber. Begge bilene måtte bryte løpet.

Ettersom Hamilton slipper straff, har han fortsatt muligheten til å avgjøre VM allerede i Kina denne helga. Han leder med 12 poeng på McLaren-lagkamerat Fernando Alonso og med 17 poeng på Ferraris Kimi Räikkönen.

Kina Grand Prix er nest siste VM-runde, og det gis ti poeng for seier. Om Hamilton holder avstanden på over ti poeng til konkurrentene, er han verdensmester før den siste runden i Brasil om to uker.

Her er YouTube-videoen av situasjonen som førte til diskusjoner:

FRIKJENT: Her sitter formel 1-førerne Lewis Hamilton (t.v.), Sebastian Vettel og Mark Webber sammen med dommerne og ser videomateriale fra Japan sist helg. Resultatet av dagens møte var at Hamilton slapp straff for situasjonen som førte til at Vettel kjørte på Weber bakfra. Foto: Andy Wong, AP/Scanpix
FRIKJENT: Her sitter formel 1-førerne Lewis Hamilton (t.v.), Sebastian Vettel og Mark Webber sammen med dommerne og ser videomateriale fra Japan sist helg. Resultatet av dagens møte var at Hamilton slapp straff for situasjonen som førte til at Vettel kjørte på Weber bakfra. Foto: Andy Wong, AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!