Lewis Hamilton slipper straff

Frikjent av formel 1-myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lederen av formel 1-VM, Lewis Hamilton, sto i fare for å bli straffet for sin opptreden da sikkerhetsbilen var på banen i Japan Grand Prix sist helg.

Nå har formel 1-dommerne bestemt at han slipper sanksjoner for situasjonen som medførte at to av konkurrentene kolliderte.

- Han er ikke pålagt noen straff, heter det i en uttalelse fra dommerstanden ifølge Autosport.

En rekke av de andre førerne har stilt spørsmålstegn ved Hamiltons kjøring bak sikkerhetsbilen, som var på banen under ekstremt våte og vanskelige forhold.

Hamilton benektet i dag at han gjorde noe galt.

- Jeg gjorde det beste jeg kunne under ekstremt vanskelige forhold i regnet for å ikke være i veien for alle andre. Det er den første virkelige situasjonen jeg har vært i på våte forhold bak sikkerhetsbilen hvor du må ha kontroll på avstanden til han foran og se opp for alle rundt deg. Visiret er tåkete, speilet er tåkete, du er bare redd for å kræsje inn i noen andre, du forsøker bare å komme deg ut av veien, og de legger skylda på meg, sa Hamilton.

En YouTube-video filmet fra tribunen på Fuji-banen viste en merkelig manøver av den 22 år gamle McLaren-føreren som kan bli førstemann til å vinne formel 1-VM i debutsesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer