Formel 1:

Lewis Hamilton vant formel 1-runden i Kina

For femte gang.

SEIER: Lewis Hamilton skuffet i sesongstarten, men var søndag tilbake på toppen av seierspallen. Briten tok en komfortabel seier i Kinas Grand Prix i formel 1.
 Foto: REUTERS/Aly Song
SEIER: Lewis Hamilton skuffet i sesongstarten, men var søndag tilbake på toppen av seierspallen. Briten tok en komfortabel seier i Kinas Grand Prix i formel 1. Foto: REUTERS/Aly Song Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lewis Hamilton skuffet i sesongstarten, men var søndag tilbake på toppen av seierspallen. Briten tok en komfortabel seier i Kinas Grand Prix i formel 1.

Mercedes-stjernen hadde fordel av beste startspor og slo sin argeste konkurrent Sebastian Vettel (Ferrari) med 6,250 sekunder. Hamilton vant i Shanghai for femte gang i karrieren.

For to uker siden var rollene omvendt. Under formel 1-åpningen i Australia vant Vettel klart foran Hamilton. Dermed ligger duoen helt likt i VM-sammendraget med 43 poeng hver.

– Dette kommer til å bli en av de jevneste tittelkampene, om ikke den aller jevneste. Ferrari har gjort en fantastisk jobb, og det er bra at vi begge er med og kjemper. Det var tøft for alle i dag. En stor takk til laget mitt, sa Hamilton.

Sterkt av Verstappen

Den nederlandske unggutten Max Verstappen hadde også god grunn til å smile. 19-åringen slet tungt under lørdagens kvalifisering og måtte starte søndagens løp som nummer 16, men Red Bull-føreren endte til slutt på pallen med en sterk tredjeplass.

– Det var et veldig krevende, men spennende løp. Jeg tror jeg kjørte forbi ni biler i åpningsrunden, så dette var en meget bra dag, sa Verstappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer