Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lewis må møte Klitsjko

WBC-mester Lennox Lewis møter om to uker ukraineren Vitalij Klitsjko i kamp om tungvektstronen.

Lewis skulle opprinnelig ha møtt canadieren Kirk Johnson, men Johnson er skadet og Klitsjko er førsteutfordrer. Kampen avvikles i Staples Senter i Los Angeles allerede lørdag 21. juni.

Johnson pådro seg en skade i en brystmuskel under sparring. Den hardtslående ukraineren har nå sitt livs sjanse til å vippe 37 år gamle Lewis av pinnen. Klitsjko har bare tapt en av sine 33 kamper som profesjonell, 31 av hans 32 seirer er kommet på knockout.

Men det skremmer selvsagt ikke en selvsikker Lewis.

- Kampen kommer til å bli kort, for jeg får ikke betalt for å jobbe overtid. Klitsjko har ropt etter meg en stund nå, men er i store problemer, sa Lewis.

- For meg går en livslang drøm i oppfyllelse når jeg får sjansen til å møte Lewis. Det kommer til å bli en stor kamp, garanterte 31-åringen Klitsjko.

- Han får være forsiktig med hva han lover for det blir ikke hyggelig for ham å finne ut hva det vil si å møte en mester i A-klassen, parerte Lewis.

Lewis, som har 40-2 og 31 knockouts å vise til i sin karriere, har ikke vært i ringen siden åtterunderen mot Mike Tyson i juni i fjor.

Klitsjko har fem strake seirer siden karrierens eneste nederlag mot IBF-mester Chris Byrd i april 2000. Hans siste seier kom på teknisk knockout mot Larry Donald i november i fjor.

Kampen mellom Lewis og Johnson skulle ha gått 21. juni. Klitsjko skulle ha bokset en forkamp på det samme stevnet, men Johnsons skade gjør nå at Klitsjko rykker fram til hovedkampen.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media