Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lewis mister ikke medaljene

Carl Lewis og andre amerikanske friidrettsstjerner vil ikke miste medaljene sine selv om det nå er blitt kjent de brukte doping.

Det ble kjent under et intervju i Deutschlandfunk radio med den canadiske advokaten Richard McLaren, som til daglig hører til i idrettens voldgiftsrett.

- Dopingsaker fra 1988 til 2000 er nå foreldet, sa McLaren til radiokanalen.

Den internasjonale olympiske komité (IOK) har en begrensning på tre år gamle saker, og har tidligere ikke diskvalifisert gamle østtyske utøvere da det i ettertid ble kjent at de dopet seg systematisk.

I forrige uke ble det kjent at flere enn 100 amerikanske utøvere, inkludert Lewis, hadde deltatt under OL og andre store konkurranser på tross av positive dopingtester. Til sammen skal de ha vunnet 19 OL-medaljer.

USA etterforskes

Det vil nå sannsynligvis bli satt opp en internasjonal etterforskning for å finne ut hvorfor Den amerikanske olympiske komité ikke videreførte dopingresultatene til de internasjonale organisasjonene.

- Mangelen av gjennomsiktigheten av USAs antidoping program i 1988 og senere har vært det store problemet, sa IOKs medisinske komités formann, Arne Lundqvist, i en pressemelding fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media