Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lewis oppgitt over dopingbeskyldninger

Carl Lewis blåser av dopingbeskyldningene mot seg. - Det er et dødt tema, virkelig, sier den tidligere friidrettsstjernen.

Etter dopingbeskyldningene mot Lewis i forrige uke, reagerte Ben Johnsons manager med å kreve at Lewis gir tilbake 100 meter-gullet fra 1988. Den canadiske sprinteren ble strippet for seieren etter en positiv dopingtest.

- Helt latterlig, hvem bryr seg, sier Lewis, som i dag besøkte universitetet i Sør-California. Dagen før ble han arrestert av politiet etter å ha kjørt og krasjet i beruset tilstand.

- Jeg holdt på med friidrett i 18 år, har vært pensjonert i fem år, men fortsatt snakker de om meg.

- Uheldig

Morris Chrobotek, Johnsons manager, har uttalt til Sydney Morning Herald at han planlegger søksmål for å få Lewis og andre amerikanske utøvere med positive dopingtester til å levere fra seg medaljer de har vunnet.

- Så han skal saksøke hundrevis av mennesker? spurte Lewis, som i karrieren vant ni OL-gull.

Wade Exum, som var antidopingsjef i USAs OL-komité (USOC) fra 1991 til 2000, friga mer enn 30 000 sider med dokumenter til Sports Illustrated i forrige uke. De skal vise at Lewis, tennisspilleren Mary Joe Fernandez og andre testet positivt på doping uten at det fikk konsekvenser.

- Det eneste jeg kan si er at jeg synes det er uheldig det Wade Exum prøver å gjøre, sier Lewis til nyhetsbyrået AP.

- Skjønner ikke

Ifølge Exum testet Lewis positivt tre ganger i det amerikanske uttagningsstevnet til OL i 1988. Det skal ha dreid seg om små mengder av et forbudt stoff som finnes i forkjølelsesmedisin. Den amerikanske OL-komiteen diskvalifiserte først Lewis, men endret seg etter at han anket og hevdet utilsiktet bruk.

- Jeg skjønner ikke hva folk prøver å få ut av ingenting. Alle ble behandlet på samme måte, så hva snakker vi egentlig om her, sier Lewis.

(NTB-DPA)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media