Lewis utklasset Briggs og vant på knockout

ATLANTIC CITY (NTB-AFP): Lennox Lewis gikk på et par skikkelige smeller i første runde mot utfordreren Shannon Briggs i natt, men WBC-verdensmesteren i tungvekt kom sterkt tilbake og slo Briggs knockout i femte runde. Lewis, som er den første briten som forsvarte en VM-tittel i tungvekt på 101 år, slet ikke altfor mye med å utbokse Briggs.

To ganger gikk World Boxing Council-mesteren inn i knallharde venstretreffere fra Briggs i åpningsrunden, som gikk i et rekordhøyt tempo. Han klarte heller ikke å gli unna en venstrehook i slutten av den tredje runden, men etter den trefferen tok mesteren kommandoen i kampen.

Briggs måtte i canvasen to ganger i den fjerde runden, og han var også nede en gang i den femte før avgjørelsen falt. Han kom seg opp igjen etter alle nedslagningene, men etter å ha blitt truffet kraftig snaue to minutter ut i femte runde, vaklet han rundt og gikk ned for fjerde gang. Da gikk dommer Frank Cappuccino inn og stoppet slakten.

- Hoppet på meg

- Han hoppet nærmest på meg i første runde, men jeg klarte å samle meg slik at jeg fikk slått tilbake. Dessuten hadde jeg en god guard, så han kom aldri farlig nær meg, sa Lennox Lewis etter kampen. Han mente selv han ikke hadde bokset 100 prosent perfekt.

- Dersom jeg skal si noe om boksingen min, lå vel prestasjonen på 80 prosent av det jeg virkelig er god for, sa han.

Selv om kampen ikke var av topp kvalitet, ga Lewis uttrykk for at han var fornøyd både med boksingen og utfallet.

- Så lenge jeg vinner er det ingen grunn til å klage, sa Lewis, som har 33 seirer på 34 kamper. Bare en gang har han tapt til nå.