Lewis vil være mester før han møter Tyson

New York: Lennox Lewis er ikke interessert i å møte Mike Tyson med mindre det er snakk om en tittelkamp.

Briten tapte VM-titlene sine i World Boxing Council (WBC) og International Boxing Federation (IBF) til amerikanske Hasim Rahman i Sør-Afrika for en måned siden. Lørdag avsannet han ryktene om at folkene hans er i forhandlinger med Tyson om en eventuell kamp.

Før det blir aktuelt for Lewis å møte Tyson vil han ha tilbake titlene sine, og derfor jobber han febrilsk for å hindre Rahman i å møte David Izon i Beijing i august. Om han lykkes er mer usikkert.

- Det er skrevet at jeg er i gang med forhandlinger om en kamp mot Mike Tyson. Det er absolutt ikke tilfelle, og jeg har avslått alle tilbud om kamper. Målet mitt er å vinne tilbake titlene mine, sier Lennox Lewis i en uttalelse.

Kings knockout

Etter at Rahman mot alle odds slo Lennox Lewis knockout i Sør-Afrika, var det promotor Don King som vant den neste knockoutseieren.

Han fikk Rahman inn under sine vinger, og plutselig hadde kontroversielle Don King kontrollen med hele tungvektsdivisjonen.

Han skulle ha en kamp med Evander Holyfield i Kina i begynnelsen av august. Plutselig hadde han også kontrollen over Rahman og satte ham opp på det samme stevnet. Først var det meningen at den nye mesteren skulle møte danske Brian Nielsen, men etter at flere aviser omtalte Nielsen som «det danske wienerbrødet», bytte Don King motstander. Nå er det nigerianeren David Izon som er Rahmans motstander i den kinesiske hovedstaden.

Deretter planlegger King «Hysteria in Nigeria». Der skal vinnerne fra de to tungvektskampene i Beijing bokse om titlene i alle de tre store forbundene.

18. august

Lennox Lewis hadde avtale om en returkamp mot Hashim Rahman i den opprinnelige kontrakten, dersom briten skulle tape. 18. august var satt av til en slik kamp, som ingen trodde ville være aktuell, for de aller fleste trodde Lewis ville vinne en lett seier i Sør-Afrika, men slik gikk det altså ikke.

11. juni kommer saken Lewis har anlagt mot Rahman for retten, og dersom rettsavgjørelsen går britens vei, kan det blokkere alle planer Don King har om å samle titlene.

- Vi er klare til å møte i retten. Jeg mener vi har en veldig god sak, og Lennox Lewis ser fram til å forklare seg for dommeren, sier Judd Burstein, Lewis' advokat.

Dersom Lewis skulle tape rettssaken har han ingen umiddelbare planer om hva han skal gjøre, men foreløpig ser en kamp mot Mike Tyson ikke ut til å være lite sannsynlig. En negativ rettsavgjørelsen kan trolig fort forandre på det, men før 11. juni satser Lewis ene og alene på en returkamp mot Hasim Rahman.

(NTB)