Leyton Orient berget omkamp mot Arsenal

- Det siste vi trengte, sier Wenger.

CUPHELT: Jonathan Téhoué (nr. 18) ble den store helten da Leyton Orient reddet omkamp mot Arsenal.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Ian Kington
CUPHELT: Jonathan Téhoué (nr. 18) ble den store helten da Leyton Orient reddet omkamp mot Arsenal.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Ian KingtonVis mer

(Dagbladet): Leyton Orient - Arsenal 1-1.

Amatørlaget Crawley Town viste i går kveld at lag fra lavere divisjoner kan bite godt ifra seg mot de absolutte topplagene med den rette innstillingen og entusiasmen, da de nesten fikk med seg et resultat mot Manchester United på Old Trafford.

Arsenal hadde lenge bedre kontroll da de møtte London-nabo Leyton Orient fra nivå tre i ligasystemet enn hva deres argeste gullrivaler hadde lørdag. Men Arsene Wengers menn ble i overkant komfortable etter at Tomas Rosicky styrte dem i oppskriftsmessig ledelse med pannebrasken 53 minutter ut i kampen.

Ti minutter etter ledermålet foretok O's-manager Russell Slade et bytte som skulle vise seg å være en aldri så liten genistrek: Franskmannen Jonathan Téhoué erstattet veteranspiss Scott McGleish, og utgjorde en helt annen trussel for Arsenals nykomponerte midtforsvar med Sebastien Squillaci og den spanske 18-åringen Ignasi Miquel.

- Jeg sa til meg selv: «Igjen traff du med byttene, sjef», sier en smilende Slade, ifølge Sporting Life.

Ett minutt før slutt brøytet Téhoué seg vei gjennom et rufsete midtforsvar før han klinket ballen i mål forbi en ikke patent Manuel Almunia.

SJELDENHET: Tomas Rosicky (t.h.) sendte Arsenal i oppskriftsmessig ledelse borte mot Leyton Orient med et sjeldent hodestøt.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Ian Kington
SJELDENHET: Tomas Rosicky (t.h.) sendte Arsenal i oppskriftsmessig ledelse borte mot Leyton Orient med et sjeldent hodestøt.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Ian Kington Vis mer

Spanjolen i Arsenal-målet ga nok et eksempel på hvorfor Wojciech Szczesny nå er Wengers foretrukne førstevalg mellom stengene, for selv om Téhoués prestasjon var god, var avslutningen høyst overkommelig for keeper.

- Téhoué har ennå ikke scoret et mål før det 85. minutt, og han har åtte eller ni mål for oss, sier Slade.

Uønsket omkamp De drøyt 9 000 tilskuerne på Brisbane Road og nærliggende leilighetsbalkonger jublet uansett som om de hadde vunnet FA-cupen, og det var saktens en triumf å ta med seg videre for en klubb som til vanlig lever en middelhavsfarertilværelse i League One.

Nå venter en omkamp mot Arsenal på Emirates 2. mars, som betyr mer klingende mynt i klubbkassa i Øst-London. Da skal det avgjøres hvem som blir Manchester Uniteds motstander i kvartfinalen på Old Trafford 12. eller 13. mars.

Mens omkamp var en seier for Leyton Orient, var det bortimot det siste Arsenal trenger i et allerede drepende kampprogram. Arsene Wenger disponerer over en bred tropp, noe de ti utskiftningene fra Barcelona-kampen var et eksempel på, men skulle nok gjerne hatt midtuka fri mellom ligacupfinalen mot Birmingham og ligamøtet med Sunderland på Emirates i begynnelsen av mars.

- Det mest negative med dagens utfall var at vi nå får enda en kamp. For å være ærlig, trenger vi ikke det nå. Folk glemmer at vi har spilt kamper hver tredje dag siden begynnelsen av desember, så det ville ikke skadet å ha fått ei uke hvor spillerne kunne fått en liten pause, sier Wenger.

Omkampordningen har vært gjenstand for mye diskusjon denne vinteren, og stadig flere har tatt til orde for å avskaffe den en gang for alle. Det er ikke Wenger enig i.

STRAFFET HANGELAND: Ivan Klasnic tok godt vare på en svak klarering fra Brede Hangeland da han sendte Bolton til kvartfinale i FA-cupen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Lefteris Pitarakis
STRAFFET HANGELAND: Ivan Klasnic tok godt vare på en svak klarering fra Brede Hangeland da han sendte Bolton til kvartfinale i FA-cupen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Lefteris Pitarakis Vis mer

- En omkamp som denne sørger for balanse i regnskapet deres denne sesongen, om ikke mer. Å avskaffe omkamper vil være et hardt slag for de mindre klubbene i England. De lider allerede, så man vil ikke finne mye støtte for å gjennomføre et slikt forslag, sier Arsenal-sjefen.

Bolton videre Mens man må vente halvannen uke på en avgjørelse mellom Leyton Orient og Arsenal, booket Bolton en plass i kvartfinalen i ettermiddag da de slo Fulham på Craven Cottage.

Ivan Klasnic tok godt vare på en svak klarering fra Brede Hangeland da han scoret kampens eneste mål 19 minutter ut i oppgjøret.

Klasnic har vært igjennom en tung tid etter at han ble utsatt for voldtektsanklager i fjor høst, men politiet i Greater Manchester har nå henlagt saken, og kroaten kan igjen konsentrere seg fullt og helt om fotballen.

- Han har forsøkt å håndtere det med et smil om munnen. Han har trolig følt at familien har lidd mer enn ham, siden han vet at han ikke har gjort noe galt. Vi er glad for at det er ute av verden, og forhåpentligvis kan vi få det beste ut av Ivan i sesonginnspurten. Han er den fødte målscorer, og det er mye i vente, sier manager Owen Coyle.

Nå venter Birmingham på St. Andrews i sjette runde for Coyles elever.

Storseier for City Hardtsatsende Manchester City har fortsatt forhåpninger om pokaljubel for første gang på 35 år etter at de gjorde jobben og vel så det i fjerderundeomkampen hjemme mot Notts County.

Midtbaneveteranen Patrick Vieira la grunnlaget med én hodescoring før pause og én etter. I sluttminuttene raknet det fullstendig for verdens eldste profesjonelle fotballklubb, og Carlos Tevez, Edin Dzeko og Micah Richards sørget for at det endte med pene 5-0 til de lyseblå.

DAGENS DOBBEL: Patrick Vieira (midten) vil bli husket som en stor fotballspiller, men ingen stor målscorer. Mot Notts County ble det imidlertid to fulltreffere på midtbaneveteranen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
DAGENS DOBBEL: Patrick Vieira (midten) vil bli husket som en stor fotballspiller, men ingen stor målscorer. Mot Notts County ble det imidlertid to fulltreffere på midtbaneveteranen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Det var en viktig seier. FA-cupen er viktig for oss. Vi startet tregt. Når man spiller hver tredje dag er det vanskelig å prestere 100 prosent i hver kamp. Men etter at vi scoret, endrett kampbildet seg. Vi spilte oss til flere sjanser i annen omgang, og det var viktig at vi scoret disse målene, oppsummerer City-manager Roberto Mancini.

Nå venter Aston Villa på City of Manchester Stadium i femte runde. Vinneren av den kampen møter vinneren av Everton - Reading i kvartfinalen.