«Lögnarbäck» frir til svenske presse

Legger striden død.

SALZBURG (Dagbladet.no): Lars Lagerbäck smilte og spøkte med pressen dagen før Sverige starter sitt EM mot de regjerende mestrene Hellas.

På pressekonferansen ble det opplyst at svenskene ville holde hele kveldens trening åpen for media.

- Det er for å få et bedre forhold til media, fleipet Lagerbäck.

En frittalende Zlatan skrøt fredag av Fredrik Stoor og Sebastian Larsson på en måte som ble tolket som kritikk mot andre spillere. I går raste Lagerbäck mot mediene, i dag var han på friertokt.

De fleste dagen før-treninger er åpent et kvarter for at kameraene skal få sitt. Så er det stengte dører. Ikke Sverige altså. Lagerbäck presiserte imidlertid fort at det var flere grunner til at han like gjerne ville holde treningen åpen.

- Denne treningen har ikke så mye med kampen å gjøre. Det handler bare om at gutta skal bli kjent med kamparenaen, sa han om kveldens trening.

Bare pressen fikk bli

Men treningen var knapt i gang før funksjonærer og andre akkrediterte EM-arbeidere myndig og knappest høflig ble bedt om å forlate arenaen av en vakt. Han sa noe om «polizei» og at den svenske treneren hadde bedt ham om å rydde tribunene.

FLEIPET VEKK BRÅKET: Lars Lagerbäck (t.h.) fleipet med at dagens trening var åpen for å bedre forholdet til pressen. Foto: Arnt E. Folvik
FLEIPET VEKK BRÅKET: Lars Lagerbäck (t.h.) fleipet med at dagens trening var åpen for å bedre forholdet til pressen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Bare pressen fikk lov til å bli. Så kanskje Lagerbäck nettopp følte for å vise litt godvilje etter frontalangrepet mot media i går.

Da beskyldte han pressen for å ha feilsitert Zlatan Ibrahimovic, og å ha lagt ordene i munnen på spissen.

I dag svarte Expressens kommentator Mats Olsson med å skrive om at landslagssjefen plutselig var blitt til «sin gamle våpendrager Lars Lögnarbäck».

- I dag hadde de riktignok endret det til feiltolkning, og det kan jo skje. Det er jo ikke snakk om feilsitering. Det var flere kameraer som tok opp det han sa, sier Olsson til Dagbladet.no etter kveldens svenske pressetreff.

Møte med spillerne

Men først og fremst stusser den rutinerte journalisten over hvor mye svenskene gjorde ut av saken.

Lagerbäck tok for seg hele troppen før lørdagstreningen.

- Vi gikk gjennom at man skal tenke over hva man sier til media, forteller Werder-angriper Markus Rosenberg til Expressen.

«Lögnarbäck» frir til svenske presse

Så dukket saken opp igjen i går. Lagerbäck var sint, og Zlatan mente han var misforstått - uten at han brydde seg stort om det. Han hevdet å være vant til nettopp det.

- Det er overraskende at de gjorde så mye ut av det. At de gjorde en så stor greie av det igjen i går, mener Olsson.

- Håper de får spille

Det hele startet med hyggelig ros fra Zlatan Ibrahimovic til Fredrik Stoor og Sebastian Larsson.

- Det er to veldig bra spillere. De er nye på laget og sultne, og jeg håper de får spille, sa Zlatan.

Mats Olsson fulgte opp med å skrive at Zlatan «gjorde det mest forbudte i svensk fotball» da han så klart sa hva han mente om laguttaket.

Og tolket Zlatans uttalelse som at han mente Fredrik Ljungberg ikke skulle spille på høyrekanten - men altså Birmingham-spiller Sebastian Larsson.

Ljungberg lo høyt

Kaptein Ljungberg selv så ut til å ta det hele med knusende ro der han satt ved siden av Lagerbäck under dagens presseseanse. Han gapskrattet av Lagerbäcks tørre vitsing og avviste at Zlatans uttalelser hadde skapt noe problem innad i troppen.

- Vi hørte at det var en diskusjon, at noen hadde forsøkt å tolke Zlatan, og at det ble litt feil. Men dette har vel Zlatan oppklart, sier Ljungberg.

Hvorvidt det blir Stoor, Ljungberg, Sebastian Larsson eller helt andre svensker fra start, får de først vite i morgen formiddag. Da gir Lagerbäck spillerne startoppstillingen.

OVERRASKET: Expressen-kommentator Mats Olsson var overrasket over hvor mye styr Lagerbäck har laget av blant annet hans tolkning av Zlatans uttalelser på fredag.