Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Li Na klar for sin andre strake finale

- Det ble litt for tøft sist. Denne gangen skal jeg prøve å ta det siste steget.

NY FINALE: Fjerdeseedede Li Na (31) er klar for finalen i Australian Open etter 6-2, 6-4 mot 19 år gamle Eugenie Bouchard.
Foto: REUTERS/Petar Kujundzic/NTB Scanpix
NY FINALE: Fjerdeseedede Li Na (31) er klar for finalen i Australian Open etter 6-2, 6-4 mot 19 år gamle Eugenie Bouchard. Foto: REUTERS/Petar Kujundzic/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjerdeseedede Li Na (31) er klar for finalen i Australian Open etter 6-2, 6-4 mot 19 år gamle Eugenie Bouchard.

Den kinesiske tennisjenta er klar for sin annen strake finale. I fjor tapte hun mot Victoria Azarenka. Li Na dominerte semifinalen fra start, hvor hun allerede i første game brøt motstanderen.

Finaleplassen var aldri truet. 31 år gamle Li Na har én Grand Slam-seirer. Den kom da hun vant Det åpne franske tennismesterskapet i 2011.

Revansj Nå håper hun på revansj fra fjorårets finalenederlag i Melbourne. Den gangen slet Li Na med skade.

- Det ble litt for tøft sist. Denne gangen skal jeg prøve å ta det siste steget. Det handler ikke om teknikk, men at jeg spiller sterkere og mer stabil, forklarte Li.

I finalen venter overraskelsen Dominika Cibulková, som slo Agnieszka Radwanska med klare 6-1, 6-2 i den andre semifinalen torsdag. 20.-seedede Cibulková gikk rett i strupen på femteseedede Radwanska. Det er første gang en slovakisk jente er klar for finalen i Melbourne.

I åpningssettet vartet Cibulková opp med hele tre servebrudd, mye takket være en solid backhand. Etter 70 minutters spill ble Radwanskas finalehåp knust.

Tidligere i turneringen har Cibulková slått ut Maria Sjarapova.

(NTB)

Hele Norges coronakart