Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Libæk positiv til oppkjøp

Tidligere ishockeypresident Ole Jacob Libæk er positiv til Media Holdings oppkjøp av av Vålerenga Ishockey. Han mener at norsk klubbhockey på denne måten er på vei til å bli profesjonell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jacob Libæk er positiv til Media Holdings oppkjøp av av Vålerenga Ishockey. Han mener at norsk klubbhockey på denne måten er på vei til å bli profesjonell.

Ikke redd

Sten Ture Jensens mediekonsern Media Holding, som er utgiver av bladene Lek og Cocktail, har sikret seg opsjon på kjøp av samtlige aksjer i Vålerenga Ishockey AS. Planen på sikt er at også Vålerenga Fotball skal innlemmes i det børsnoterte selskapet.

- Jeg kjenner ikke Sten Ture Jensen, men hvis han har forretningsmessige interesser med kjøpet er dette meget positivt. Det viser at markedet virker og at ishockey er på vei til å få samme status som fotballen. Vi kan ikke drive en toppklubb i dag uten at det økonomiske er i orden, sier Libæk til NTB.

Skipsmegler Libæk er ikke redd for at de forretningsmessige interessene skal gå ut over det sportslige.

Forkjemper

Libæk har i mange år vært en forkjemper med et stort hjerte for norsk ishockey, men han møtt sterk kritikk for sine meninger på grasrota i norske klubber.

- Da jeg jobbet med Spektrum Flyers hadde vi de samme ideene som Vålerenga. Men da var det nettopp Vålerenga med Truls Gerhardsen i spissen som var mest kritisk til vår måte å jobbe på, sier Libæk.

Han har de siste årene vært litt i bakgrunnen i norsk ishockey. Libæk gikk av som ishockey-president høsten 1992 da han ikke fikk gjennomslag for ideen om en åtte-klubbserie.

Nå er han tilbake i norsk ishockey som hovedleder for landslaget under VM-kvalfiseringen i Klagenfurt.

Hele Norges coronakart