Lie hindret ny Molde-målfest

Keepertalentet storspilte for AaFK.

(Dagbladet.no): Molde - Aalesund 0-0.

I de fire siste kampene Molde har vært involvert i, er det blitt scoret 22 mål - hvorav MFK har stått for 15.

Derfor var det grunn til å forvente mange mål også i dag da roselaget tok imot lokalrival Aalesund til kamp på «Røkkeløkka».

Men noen målfest skulle skulle det ikke bli, og det kan AaFK først og fremst takke det 21 år gamle keepertalentet Andreas Lie for. Han stepper inn i Adin Browns skadefravær.

- Lie var god i dag, skryter landslagssjef Åge Hareide til Dagbladet.no - etter å ha sett kampen fra tribuneplass på Molde stadion.

AaFK snytt for straffe 

Der gikk vertene i kveld rett i angrep, anført av Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf.

Før tre minutter var gått, hadde Lie avverget to store sjanser til hjemmelaget - begge ganger som følge av innlegg fra Moldes høyre angrepsside.

LOKALOPPGJØR: Men det ble aldri spesielt høy temperatur under kampen mellom Molde, her representert ved Kristoffer Paulsen Vatshaug (t.v.), og Aalesund, her representert ved Diego Silva. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX
LOKALOPPGJØR: Men det ble aldri spesielt høy temperatur under kampen mellom Molde, her representert ved Kristoffer Paulsen Vatshaug (t.v.), og Aalesund, her representert ved Diego Silva. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX Vis mer

De to afrikanerne bare fortsatte å utfordre tangotrøyenes bakrom, men for ofte var det dårlige avslutninger som ødela for Kjell Jonevrets menn.

I det 12. minutt holdt dette bokstavelig talt på å straffe seg:

Khari Stephenson fikk skyte fra god posisjon etter et godt AaFK-angrep oppbygd via venstrekanten, og skuddet stoppet i armene til en liggende Vegard Forren.

Men dommeren vinket feilaktig spillet videre.

- Aalesund ble kanskje snytt for en straffe der. Men dommeren dømemr, sier Forren etter å ha sett situasjonen i opptak hos TV 2.

Etter dette roet kampen seg litt ned, men ikke mer enn at Moldes Knut Olav Rindarøy banket ballen i skjøtet mellom stang og tverrligger i det 24. spilleminutt.

Noen minutter seinere prøvde Toni Koskela en frekk lobb på volley, men keeper Andreas Lie imponererte igjen da han fikk rygget nok til å vippe ballen over tverrliggeren.

Med dette var det slutt på de aller største sjansene før pause, men før hvilen hadde også Magne Hoseth og Tor Hogne Aarøy brukbare muligheter til å få hull på byllen.

Fullsatt på Røkkeløkka

Lie hindret ny Molde-målfest

De 11 011 tilskuerne (fullt) på Molde stadion skulle få mer dramatikk foran mål.

Ett minutt ut i den andre omgangen fikk Magne Hoseth klokkereint treff fra langt hold. Ballen smalt i den venstre stolpen, før den traff Andreas Lie, som måtte gi retur.

Den burde Mame Biram Diouf ha nikket i mål, men i stedet traff han keeperen igjen.

Etter dette falt tempoet voldsomt, ikke minst på grunn av mange skader og avbrekk i spillet. Blant andre måtte José Mota av banen med en mulig strekk bak på låret.

Det er ikke gode nyheter for de lidenskapelige Aalesund-supporterne, men de kan i det minste glede seg over at de kom hjem fra Molde med ett poeng.

- Med tanke på at det ble 1-1 i Ålesund, synes jeg det var rettferdig med 0-0 her, oppsummerer dagens mann for TV 2 - vel vitende om at motstanderne var klart best.

Ti minutter før full tid måtte Lie igjen varte opp med en redning fra øverste hylle, i duell med Mame Biram Diouf.

Senegaleseren var alene med keeper, men måtte fortvilet se på Lies strålende refleksredning med venstre bein. Det oppsummerte på mange måter kampen.

GOD: U21-landslagskeeperen Andreas Lie gjorde en rekke gode redninger mot Molde i kveld. Det gjorde at AaFK kom unna med ett poeng.