<strong>NY DERBYSEIER:</strong> Molde har ikke tapt mot nabo AaFK i serien siden 2003. I dag triumferte romsdalingen igjen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NY DERBYSEIER: Molde har ikke tapt mot nabo AaFK i serien siden 2003. I dag triumferte romsdalingen igjen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Lies utilgivelige keepertabbe forverret marerittrekka og ga Solskjær akkurat det han trengte

Molde slo AaFK 2-0 i slaget om Møre og Romsdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AaFK - Molde 0-2 (0-1)

ÅLESUND (Dagbladet): Etter lange perioder med motgang for naboene Molde og AaFK, kom begge inn til slaget om Møre og Romsdal med seirer og noe mer selvtillit i bagasjen.

Ekstra selvtillit hadde nok Ole Gunnar Solskjærs menn i visshet om statistikken de har mot naboene fra Sunnmøre. AaFK har nemkug aldri slått Molde på hjemmebane i Tippeligaen.

I 2003 kom AaFKs eneste derbyseier på øverste nivå på Aker Stadion, og i 2009 vant de oransje cupfinalen mot Molde på Ullevaal. Men de resterende derbyene har gitt skuffelse på skuffelse for sunnmøringene.

I dag kom et nytt eksempel da Molde vant 2-0 på Color Line Stadion. AaFK hadde mer ball enn vanlig og styrte banespillet, men Molde var giftigst, skapte flest og størst sjanser, og var best i begge ender av banen.

Fredrik Brustad og Erik Hestad scoret målene. Hestads nettkjenning kom etter en gedigen keepertabbe av Andreas Lie. Dermed kunne Solskjær og hans elever juble for klubbens andre strake seier etter sommerens marerittperiode.

AaFK styrte, men Molde scoret

Molde skapte en stor sjanse allerede etter 128 sekunder da sløvt forsvarspill av AaFK serverte Sander Svendsen ballen på sølvfat, men spisstalentets avslutning ble reddet på streken.

Fjorten minutter senere var Mattias Moström nær uttelling da han kom helt fri på bakerste stolpe, men avslutningen gikk på feil side av stengene som Andreas Lie voktet.

Molde var farlig i kontringsfasen, men det var AaFK som styrte banespillet og hadde ballen mest. Det kampbildet kontrasterer de vi vanligvis ser når naboene møtes. Som regel bruker Molde å styre spillet, men ikke i dette tilfellet.

Etter en drøy halvtime kunne og burde Peter Orry Larsen ha sørget for hjemmejubel, men headingen fra to meter gikk hårfint utenfor det delvis åpne målet. Like etter viste Edwin Gyasi fram sitt høye maksnivå da han driblet seg inn i banen og fyrte av fra 20 meter, men skuddet gikk like utenfor krysset.

Like før pause skjedde det som ofte skjer i slaget om Møre og Romsdal. I en god AaFK-periode, kontret Molde. Det påfølgende hjørnesparket ble til slutt ble headet av Ruben Gabrielsen og styrt inn av nykommer Fredrik Brustad. Dermed ledet Solskjærs menn til pause.

Kjempetabbe ga 2-0

Vertene tok initiativet etter sidebytte og skapte en god mulighet etter 53 minutter, men Franck Boli bommet på ballen da han skulle heade inn utlikningen.

I stedet gikk Molde rett opp i 2-0 få sekunder senere. Scoringen var en gavepakke fra AaFK-keeper Andreas Lie. Erik Hestad takket og bukket da han fikk ballen på sølvfat av sisteskansen, spaserte forbi Lie og doblet gjestenes ledelse.

Sunnmøringene ga ikke opp og holdt på å redusere like etter, men Aron Thrandarsons heading ble stoppet av Ethan Horvath. Dernest fikk Fredrik Aursnes en gedigen dobbeltmulighet, men da Molde-fansen var klar til å juble, reddet Peter Orry Larsen det andre forsøket på streken.

Likevel vant Molde komfortabel på Color Line Stadion. 2-0 og tre poeng ga romsdalingene en fin hjemreise til Molde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer