Ligacupen nedprioriteres stadig i England

Ligacupen - bør den legges ned?

Færre og færre stjerner. Færre og færre tilskuere. Er det på tide å legge ned turneringen? Ekspertene er splittet.

FJORÅRETS VINNER: Paul Pogba og Manchester United trakk det lengste strået i fjorårets finale mot Southampton. De røde fra Manchester vant kampen 3-2. Foto:Dan Weir/PPAUK.
FJORÅRETS VINNER: Paul Pogba og Manchester United trakk det lengste strået i fjorårets finale mot Southampton. De røde fra Manchester vant kampen 3-2. Foto:Dan Weir/PPAUK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no) Ligacupen ble opprettet i 1960, etter at Stanley Rous ville ha en cup for lag som allerede var slått ut av FA-cupen. Grunnen til dette var at han ville at lag som var ute av FA-cupen skulle ta igjen dyrebare spilleminutter på de andre. Men det var ikke før Alan Hardaker tok tak og som fikk gjennomslag for cupen at den kom i gang.

Det oppsto et stadig større sprik mellom ligaforeningen og selve fotballforbundet, og dette var et av tiltakene ligaen ville gjøre for å få mer makt. Ligafotballen i England hadde den samme sesongen slitt tungt med tilskuertall, og tapte terreng til resten av Fotball-Europa. Ligacupen skulle være løsningen for å få opp igjen interessen.

I årenes løp har vi sett at cupen har blitt mindre og mindre prioritert av managerne, og selv ikke en plass inn i kvalifiseringen til Europa League ser ut til å lokke klubbene til å satse på turneringen.

Den kraftige kommersialiseringen de siste årene har også satt sinnene i kok hos supporterne. Etter at Carabao kjøpte seg inn for to år siden, har blant annet trekningene blitt flyttet til Kina, hvor de gjennomføres på nattetid. Det har ikke hjulpet på ligacupens navn og rykte. Det ser man på tilskuertallene, som ikke har vært imponerende. De fleste storlagene sliter med å fylle tribunene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer