Ligacupkamp avlyst da spiller kollapset

Bare timer etter at Puerta døde.

(Dagbladet.no) Tirsdag ettermiddag døde Antonio Puerta (22) som følge av de indre skadene han pådro seg etter kollapsen i den spanske serieåpninga på lørdag.

Noen timer seinere på kvelden ble toppfotballen rystet av en ny, stygg hendelse.

Leicester-spilleren Clive Clarke (27) falt om i garderoben etter halvspilt ligacupkamp mot Nottingham. Helsepersonell kom løpende til og han ble fraktet med ambulanse til sykehus.

- Clive var alvorlig syk, men var ved bevissthet i ambulansen. Våre tanker og bønner går nå til Clive og familien hans, sier Leicester-direktør Tim Davies til BBC.

Blir behandlet i natt

Davies roser Nottingham-ledelsen for å ha handlet raskt på stadion. Leicester-spilleren blir i natt behandlet på Queen\'s Medical Centre i Nottingham.

Forest ledet kampen 1-0 til pause, etter et mål av Junior Agogo. Etter 15 minutters utsettelse, kom Nottinghams Colin Calderwood og Leicesters Martin Allen ut av spillertunnelen med beskjed til tilskuerne om at kampen var avlyst.

- Vi frykter for helsa til en Leicester-spiller og begge lagene er enige om å utsette kampen, sa Calderwood over høyttaleranlegget.

Forest-direktør Mark Arthur sier at fotballen havner i andre rekke når slike ting skjer.

- Så fort vi fant ut hvor alvorlig dette var for Clive, gikk vi rett til dommeren og sa at vi måtte gjøre det som føltes riktig for Leicester, sier han.

Døde etter tre dager

Sevilla-spilleren Puerta var i tre dager koblet til respirator på sykehus, før han tirsdag ettermiddag døde. Puerta mistet bevisstheten på banen etter 31 minutter i kampen mellom Sevilla og Getafe i serieåpningen, da han ble rammet av et hjerteinfarkt. Han jogget rolig mot eget mål, da han plutselig falt sammen.

- Vi beklager å meddele at pasienten Antonio Puerta døde i dag klokka 14.30. Dødsårsaken var postanoksisk encefalopati (en ettereffekt av manglende oksygentilførsel til hjernen) og multippel organsvikt som følge av den langvarige hjertestansen, som førte til at han ble innlagt, heter det i en uttalelse fra sykehuset.

Den tidligere Sevilla-keeperen Frode Olsen er for tida i Spania, og han er sterkt preget av dødsfallet.

- Dette er veldig trist og folk er i sjokk her nede. Jeg ser på tv nå, og de rapporterer ustanselig om denne tragiske hendelsen. Flere tusen har møtt opp på utsiden av sykehuset og folk strigråter, Sa Olsen til Dagbladet.no tidligere i dag.

KOLLAPSET I GARDEROBEN: Clive Clarke ble tirsdag kveld fraktet til sykehus.