Flere klubber trekker seg fra Super League:

Ligaen rakner

Manchester City bekrefter tirsdag kveld at de har trukket seg fra Super League. Mindre enn to døgn etter at ligaen ble offentliggjort.

Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres

Chelsea var klubben som først meldte om at de trakk seg fra nylanseringen Super League.

Nyheten er ennå ikke offisielt bekreftet, men ifølge BBC er klubben i ferd med å forberede dokumentene som skal til for formelt å trekke seg.

Manchester City bekrefter at de trekker seg i pressemelding tirsdag kveld. Det betyr at superligaen kan rakne mindre enn to døgn etter at den ble offentliggjort.

Talksport melder at de 12 Super League-klubbene har hatt et møte for å diskutere oppløsningen av Super League. Der kommer det frem at Barcelona og Atletico Madrid ikke trekker seg, etter rapportering om at de også var på vei ut.

De melder også at administrerende direktør i Manchester Uniteds Ed Woodward trekker seg på grunn av urolighetene i klubben.

Juventus-direktør Andrea Agnelli, som har vært sentral i opprettelsen av Super League, har også trukket seg, det melder Transfer News Live.

- Jubler høyt

Hos lederen for Chelseas supporterklubb i Norge, Øystein Vinje, står stemninga i taket etter at stadig flere britiske medier kommer med nyheter om at klubben hans trekker seg fra den planlagte ligaen.

- Det jubles høyt her nå! Dette er en seier for fotballen, så jeg bare håper det stemmer, sier Vinje til Dagbladet.

Han følger utviklinga før tirsdagens kamp tett, og mener det som nå skjer er det eneste riktige både for Chelsea og de andre klubbene i Super League.

- Jeg må si jeg er stolt hvis Chelsea går ut av dette som første klubb. Ingenting er bedre om de tar til fornuften og snur, sier supporterlederen.

- Enormt letta

Like før halv ni meldte BBC at også Manchester City også ønsker å trekker seg fra Super League-deltakelse.

Eides rival og supporterleder i Manchester Citys norske supporterklubb, Tor Sønsteby, deler de samme følelsene tirsdag kveld.

- Jeg er enormt letta nå. Dette hadde ingenting med sport og konkurranse å gjøre. Det er alle supportere enige om, sier Sønsteby til Dagbladet.

Han tror Manchester City ble dradd inn i noen andres prosjekt, men at de valgte å trekke seg etter at det de siste dagene har kommet mer fakta på bordet.

- Jeg tror vi havna i en nærmest umulig situasjon. Vi fikk en invitasjon til å leke med de store gutta, hvor det ikke var mye å være igjen for. Jeg har ikke sett noen rød tråd i dette fra eiernes side, for dette passer ikke helt til våre eieres stil, fortsetter Sønsteby og poengterer at han er glad for klubbens valg.

Opprør

Chelsea-tilhengere møtte opp utenfor Stamford Bridge lenge før Premier League-kampen mot Brighton tirsdag kveld, for å protestere mot klubbens deltakelse i Super League.

På grunn av de voldsomme opptøyene ble også kampen utsatt.

Det var kaotiske scener da hundrevis av tilhengere blokkerte gata der spillerbussen skulle komme. Klubblegenden Petr Cech, som nå har en administrativ stilling i klubben, prøvde å overtale dem til å flytte seg og slippe bussen inn.

Det brøt ut i store protester etter at flere medier meldte at Manchester City og Chelsea har besluttet å trekke seg fra nylanseringen Super League. Video: Twitter/ TheEuropeanLad Vis mer

Tilhengerne møtte opp med hjemmelagde plakater der de ytret sin mening om klubbene som vil bryte ut og danne en superliga. Tilhengerne er ikke i tvil om grunnen. «Super greed» (supergrådighet) sto det på en av dem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer