Ligaleder Liverpool kjørte fullstendig over Watford: - Maktdemonstrasjon

Angrepsrekka stoppet ikke før de røde hadde scoret seks mål.

FLYR HØYT: Emre Can feirer Liverpools tedje scoring for dagen. De røde topper Premier League inn i landslagspausen. Foto: Mercury Press Media Limite/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FLYR HØYT: Emre Can feirer Liverpools tedje scoring for dagen. De røde topper Premier League inn i landslagspausen. Foto: Mercury Press Media Limite/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Liverpool - Watford 6-1 (3-0)

(Dagbladet): Liverpool går inn i landslagspausen på tabelltopp i Premier League. Det er 916 dager siden sist klubben toppet ligaen.

- Det er ikke noe press på oss etter elleve kamper. Null press, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Etter at Manchester City og Arsenal avga poeng tidligere denne runda, lå veien åpen for de røde.

En god førsteomgang la grunnlaget for storseieren til Jürgen Klopps mannskap, som nå står med sju seire og to uavgjort i ligaen etter tapet for Burnley i andre serierunde.

Og angrepsrekka med Lallana, Firmino, Coutinho og Mané ga seg ikke før det sto hele 6-1 på måltavla på Anfield i kveld.

Klopp mener likevel at ikke alt i kveld var perfekt.

- Det er fortsatt tidlig i utviklingen vår og det er mye vi kan forbedre, sier Klopp etter kampen.

- Det er ingenting å feire for øyeblikket, det er vår oppgave å spille bra når du tar på deg Liverpools røde drakt, foreløpig er alt bra, sier Klopp.

Det er første gang siden 2009 at Liverpool scorer seks mål på Anfield i ligaen.

Total overkjøring

Lucas erstattet en syk Dejan Lovren i dag, og var nære scoring tidlig i første omgang. Men den vikarierende stopperen klarte ikke å overliste Gomes i Watford-buret.

Det skulle likevel bli en smakebit på hva som ventet for bortelaget, som til tider var sjanseløse på Anfield. Både Firmino og Coutinho skjøt like utenfor fra gode posisjoner, før ballen havnet i nettmaskene etter 27 minutter.

Den første scoringen i kampen kom på en dødball. Watford fulgte ikke med i timen da corneren ble slått til Coutinho. Brasilianeren sendte ballen inn i boksen, hvor Sadio Mané styrte ballen elegant i mål med pannebrasken.

Og publikum på Anfield skulle få mer å juble over tre minutter seinere.

Denne gangen var det Coutinho som tok hovedrollen selv. Han dro seg inn i banen og skjøt mellom beina på en forsvarer og forbi Gomes fra langt hold.

Watford hang i tauene, mens sultne Liverpool-spillere ville ha mer.

Emre Can har begynt å finne tilbake til storformen, og tyskeren skulle få æren av å sette inn kveldens tredje scoring før hvilen. Et godt innlegg fra Adam Lallana landet på hodet til Can, som enkelt styrte ballen i kassa.

- En fantastisk omgang for hjemmelaget. Meget tungt for Watford. Det har vært en maktdemonstrasjon de første 45 minuttene, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Målshow

Og målene fortsatte å renne inn for Liverpool i andre omgang.

Lallana ble igjen servitør da han dro seg ned til linja og slo hardt inn foran mål. Roberto Firmino fikk verdens enkleste jobb med å sette ballen i nota.

Noen minutter etterpå var det Firminos tur til å servere Mané, som noterte seg for sin femte scoring på de fem siste kampene på Anfield.

Watford holdt på å få et trøstemål ved Etienne Capoue som kom alene med keeper, men han ikke klarte ikke å overliste Karius i Liverpool-målet.

Nullen skulle likevel ryke for Liverpool, som den så ofte gjør denne sesongen. Backen Daryl Janmaat fikk nærmest upresset plassere ballen i mål med venstrefoten. De røde har bare holdt nullen én gang i ligaen denne sesongen.

Daniel Sturridge skulle også få muligheten til å bli med på scoringsfesten, men spissen misbrukte noen gode muligheter.

Det var en Sturridge-avslutning som førte til kveldens siste scoring. Innbytter Costel Pantilimon reddet først forsøket, men på returen dukket Georginio Wijnaldum opp og scoret kampens sjette mål - hans første mål for Liverpool.

En scoring som gjorde kvelden komplett for Liverpool. For Watford blir det en tung tur hjem.