Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ligety gjorde Lund Svindal og co. til statister

Leif Kristian Haugen best av de norske i storslalåm.

OVERLEGEN: Ted Ligety tok sin andre strake verdenscupseier i storslalåm i kveld. Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
OVERLEGEN: Ted Ligety tok sin andre strake verdenscupseier i storslalåm i kveld. Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Hjemmehåpet Ted Ligety tok søndag sin annen strake verdenscupseier i storslalåm denne sesongen. Leif Kristian Haugen ble beste norske på åttendeplass.

De andre alpinistene med verdenscupleder Aksel Lund Svindal i spissen ble gjort til statister av Ligety i Beaver Creek. Spesielt i 1. omgang var han i en klasse for seg.

Bode Miller viste litt av sitt gamle seg og kjørte ned til annenplassen, men ble slått med 1,32 sekunder av landsmannen. Østerrikeren Marcel Hirscher er nummer tre, 1,82 sekunder bak.

- Ted virker å være utilnærmelig. Han er nok for øyeblikket i en klasse for seg, sa verdenscupleder Svindal til NTB.

Han leder verdenscupen før alpinistene setter kursen for neste helg renn i franske Val d'Isère. Nordmannen har 91 poeng til gode på Ligety på annenplassen.
Ikke bra nok Svindal gjorde en liten feil på toppen i 1. omgang, men ellers ingen store feil. Det gikk rett og slett for langsomt, og han endte til slutt hele 3,26 bak vinneren i mål.

- Det var ikke bra nok til å henge med de aller beste denne gangen. Jeg slet veldig med timingen. Det var litt småting hele veien og bare OK, slo Svindal fast.

Best av de norske ble likevel Leif Kristian Haugen. Han lå på sjetteplassen etter 1. omgang, men falt tilbake to plasseringer etter en feil i målhenget. Han var 3,06 bak Ligety.

Feil i henget Det var likevel en tydelig irritert Haugen som snakket med NTB etter åttendeplassen.

- Jeg gjorde en feil i målhenget og tapte nok de ti tidelene til å ta ledelsen i mål akkurat der. Det er kjedelig når man ligger an til å kjempe om en plass på seierspallen, sa Haugen.

Det var likevel lommedølens beste resultatmessige storslalåmrenn i karrieren. Kjetil Jansrud gjennomførte sitt første storslalåmrenn etter comebacket og tok 17.-plassen.

Aleksander Aamodt Kilde endte hele 5,46 bak i 1. omgang, og han måtte nøye seg med en omgang på 55.-plassen.

(NTB)