Ligg unna Tonje!

Trener for det danske mesterlaget Viborg, Ulrik Wilbek, er forbannet på ledelsen i Larvik Håndballklubb. På Larviks nettside ble det i går spredt den glade nyheten om at Tonje Larsen vil tilbake til LHK fordi hun ikke trives i Viborg.

- Vi er i samtaler med Tonje om detaljplanlegging av neste sesong. Det er en sak mellom Viborg og Tonje Larsen og ikke noe Larvik skal blande seg i.

- Det er provoserende at Larvik nå gjør det. De bør holde seg langt unna, sier Ulrik Wilbek til Dagbladet.

- Ledelsen i Larvik hevder at Tonje har en tilleggsavtale med deg om at hvis hun ikke trives i Viborg, så kan hun reise hjem etter ett år. Dere har blant annet ikke klart å skaffe henne jobb som lovet.

- Det er vanskelig å skaffe en jente som ikke har noen papirer på kvalifikasjoner en tilfredsstillende jobb. Hun har sagt nei til ca. fem jobbtilbud her som hun syntes ikke var bra nok, forteller treneren som var sjefen for det danske landslagets gullperiode fra 1994 til 1997.

I verdensklasse

Ulrik Wilbek føler at han investerer veldig mye personlig engasjement i Tonjes utvikling.

- Tonje Larsen er blitt en mye bedre spiller i Viborg, en av verdens beste bakspillere.

- Vi satser på Mesterliga neste sesong, der vi skal kjempe mot blant andre Bækkelaget. Da kan vi ikke unnvære Tonje, sier Ulrik Wilbek, som er sikker på at Tonje er med Viborg på treningsleiren på Kypros fra 26. mai.

Over en million

Hvis hun mot formodning skulle havne i Larvik, blir det en meget kostbar affære for den norske klubben.

- Hun blir garantert verdens dyreste spiller. Tonje har to år igjen av kontrakten med Viborg, forteller Ulrik Wilbek.

Etter det Dagbladet erfarer vil Viborg kreve en million danske kroner, over 1,1 mill. norske, for Tonje.

Dårlig argumentasjon

Larvik satte selv premisser for norsk-danske overgangspriser da klubben verdsatte Vibeke Nesse til 350000 kroner da hun ville bryte kontrakten med LHK i fjor og gå til Ikast.

- Det er riktig, og vi kan vel ikke argumentere den ene veien en gang, og den andre neste gang.

- Men vi henviser til den trivselsavtalen Tonje har med Wilbek, og den skal også holdes, sier daglig leder i LHK, Bjørn Gunnar Bruun Hansen.