Premier League

- Ligg unna

Fotballekspert Robbie Savage mener det er meningsløst å kritisere Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær etter det missede straffesparket mot Wolverhampton.

I SØKELYSET: Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær har fått skarp kritikk for det missede straffesparket i 1-1-kampen mot Wolverhampton. Foto: NTB scanpix
I SØKELYSET: Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær har fått skarp kritikk for det missede straffesparket i 1-1-kampen mot Wolverhampton. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Man. United - Crystal Palace, kl. 16.00

MANCHESTER (Dagbladet): Det må være et av de mest omtalte straffesparkene i Premier League. Paul Pogba misset fra ellevemeteren i 1-1-kampen mot Wolverhampton mandag. Så var helvete løs.

Hvorfor «stjal» han det fra Marcus Rashford? Hvorfor har Solskjær utpekt to straffeskyttere i Manchester United? Hvorfor har han ikke vist vei og retning ved å velge en klar nummer én?

Spørsmålene har haglet de siste dagene. Det er blitt stilt spørsmål ved svakt lederskap hos Solskjær - i og med at han tillot at det oppsto «en forvirring» mellom Pogba og Rashford. Tidligere Premier League-spiller, nå ekspert, Robbie Savage mener alt bare er tull.

- Ingen gjorde feil

- Ligg unna Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær etter straffesparket som kostet Manchester United seieren over Wolverhampton. Ingen av dem gjorde noen feil. Det konstruerte raseriet viser bare at folk leter etter en unnskyldning for å slakte United, skriver Savage i sin spalte i Daily Mirror lørdag.

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT: ... venter ikke forgjeves. United-fansen ventet utenfor klubbens treningsanlegg for å få et glimt av - og kanskje til og med et bilde med - spillerne. Reporter / video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Spilleren, som var innom blant annet Manchester United på 90-tallet, fortsetter:

- Ja, Pogba har gitt kritikerne atskillig ammunisjon siden han kom til Old Trafford for andre gang. Folk som har skreket ut at han må vise lederskap, ta ansvar og initiativ kan ikke få begge deler. Det er billig å kritisere ham for det missede straffesparket når han faktisk viser lederskap. Det var en briljant redning.

Savage trekker paralleller til naboklubben i Manchester:

- Når Sergio Agüero bommer på straffespark for Manchester City, ser jeg ingen som kritiserer ham. Etter at Pep Guradiola og Agüero hadde en ærlig utveksling av synspunkter etter at rekord-målscoreren ble byttet ut mot Tottenham, så jeg ikke folk gjøre noe større nummer ut av det.

Savage konkluderer:

- Jeg finner det litt rart at det er blitt spørsmål ved Pogbas oppførsel og Solskjærs autoritet over et straffespark som ble reddet.

Nådeløs transformasjon

Heller ikke avisa The Guardian ser grunn til å tvile på Solskjærs lederskap. Snarere tvert imot: Aviser mener han nå gjennomfører en nådeløs transformasjon på Old Trafford.

- Solskjær har null frykt for å såre egoer, skriver avisa, og trekker linjene tilbake til det han sa etter 0-4-tapet for Everton i april:

- Jeg kommer til å bli suksessfull her. Og det er spillere her som ikke kommer til å bli en del av det suksessfylte laget.

I dag sliter Phil Jones, Chris Smalling og Nemanja Matic kraftig med statusen på Old Trafford.

RASISME: Onsdagens aviser i England fokuserer på Ole Gunnar Solskjær og Paul Pogba. Superstjernes straffemiss, og de rasistiske kommentarene som fulgte, får spalteplass. Video: Tore Ulrik Bratland. Foto: NTB scanpix Vis mer

Både Jones og Smalling fornyet kontrakten fram til 2022 rett før Solskjær kom i desember. Men nå kan de få store problemer med å utfordre stopperduen Harry Maguire og Victor Lindelöf.

- I laguttakene sine så langt har Solskjær vist at uttalelsen fra Goodison Park ikke har vært tomme ord. Når Crystal Palace kommer til Old Trafford lørdag, er det ventet at han vil sende en ung og frisk utgave av laget ut på banen, skriver The Guardian.

Trøbbel

United møter et Crystal Palace som har hatt trøbbel mot topp seks-lagene. På de siste 20 kampene har de bare vunnet to ganger, mot Manchester City i desember 2018 og Arsenal i april 2019.

Men Solskjær advarer:

- Det blir en tøff kamp - som alle kamper i Premier League.

Og hvis United får straffe?

- Jeg er sikker på at både Rashford og Pogba scorer på straffe igjen, sier Solskjær, og antyder at han står ved filosofien om to straffeskyttere.