Alpint:

Ligger an til karrierebeste etter tirsdagens pallplass: - Jeg ble sjokkert

Nina Løseths besteplassering sammenlagt i verdenscupen er nummer ni. Den kan hun slå i år.

BLE SJOKKERT: Nina Løseth trodde ikke hun ville få det grønne lyset etter å ha kjørt etter Mikaela Shiffrin i går. Foto: AFP PHOTO / APA / BARBARA GINDL / NTB Scanpix
BLE SJOKKERT: Nina Løseth trodde ikke hun ville få det grønne lyset etter å ha kjørt etter Mikaela Shiffrin i går. Foto: AFP PHOTO / APA / BARBARA GINDL / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tirsdag kjørte Nina Løseth (27) fra Ålesund inn til sin sjette pallplassering i karrieren da hun ble nummer to i gårsdagens slalåm i østerrikske Flachau.

Til tross for at hun har vært med i World Cup-«gamet» i elleve år, har det klaffet litt mer for henne denne sesongen enn tidligere.

Med seks topp ti-plasseringer så langt denne sesongen, ligger Løseth på åttendeplass i sammendraget. Holder det seg hele veien inn, vil det bli karrierebeste for Ålesund-jenta, som ble nummer ni sammenlagt ifjor.

- Haha, gjør jeg det? Det visste jeg ikke. Jeg tenker ikke så mye på det, jeg tenker bare på storslalåmen som er 24. januar. Ikke en gang VM er i tankene mine, innrømmer Løseth.

PÅ PALLEN: For andre gang denne sesongen sto Nina Løseth på pallen blant de beste. Tirsdag var hun selv nest best. F.v: Nina Løseth, Frida Hansdotter (Sverige, førsteplass), Wendy Holdener (Sveits, tredjeplass) og Mikaela Shiffrin (USA, tredjeplass). Foto: EPA / CHRISTIAN BRUNA / NTB Scanpix
PÅ PALLEN: For andre gang denne sesongen sto Nina Løseth på pallen blant de beste. Tirsdag var hun selv nest best. F.v: Nina Løseth, Frida Hansdotter (Sverige, førsteplass), Wendy Holdener (Sveits, tredjeplass) og Mikaela Shiffrin (USA, tredjeplass). Foto: EPA / CHRISTIAN BRUNA / NTB Scanpix Vis mer

Hjem for første gang i år

- Hva, ikke VM engang?

- Hehe, nei. Jeg tar ett renn av gangen. VM blir for langt fram, tenker man mye på det blir det feil bruk av energi.

Når Dagbladet ringer 27-åringen, står hun på flyplassen på vei hjem fra Østerrike, klar for seks dager hjemme før hun skal ut og reise igjen.

Siden sist hun var hjemme i Norge, har det gått seks uker.

- Det blir godt. Nå skal jeg hjem og trene og vedlikeholde litt før neste renn, sier Løseth.

- Jeg ble helt sjokkert

For litt over ett år siden tok hun sin første seier i et verdenscuprenn, og siden det har hun tatt tre nye pallplasseringer. To av dem har kommet denne sesongen.

I går var hun nummer tre før andreomgangen. Da hun satte utfor etter suverene Mikaela Shiffrin, hadde hun aldri trodd hun ville se det grønne lyset etter målgang.

- Jeg ble helt sjokkert. Det klaffa litt i går, og jeg ble innmari glad. Det er en herlig følelse når man kjenner at det endelig sitter, både mentalt og fysisk.

FORNØYD: Nina Løseth er fornøyd når det klaffer. Men at hun er nær karrierebeste sammenlagt, visste hun ikke. Foto: AP Photo / Mike Groll
FORNØYD: Nina Løseth er fornøyd når det klaffer. Men at hun er nær karrierebeste sammenlagt, visste hun ikke. Foto: AP Photo / Mike Groll Vis mer

Amerikanske Shiffrin leder klart i sammendraget, men Løseth mener Shiffrin ikke har vært så suveren i år som tidligere.

- Det er sunt for hele jentesida at hun ikke har vært så suveren i år. Jeg har sett jeg har vært raskere i enkelte partier, og de andre jentene har også sett at det er mulig å slå henne, sier alpinisten.

- Håper jeg kan vise meg fram

For de som kanskje ikke følger så mye med på kvinnelig alpint, har Løseth en tendens til å dukke opp og overraske. Selv om hun i løpet av karrieren har 35 topp ti-plasseringer.

- Jeg synes det er hyggelig om folk legger merke til meg, og håper jeg kan vise meg fram for folk. Vi hadde et lite hull på kvinnesiden med generasjonskifte som vi er i ferd med å tette. På herresiden har de overlappet når det har vært generasjonsskifter, det har ikke vi, sier Løseth.

Etter en god sesong så langt for 27-åringen, er hun fornøyd med å ha fått vise seg fram med gode resultater.

- Jeg har vist jeg kan, og har vært stabil. Men jeg må tørre å risikere mer. Jeg kan ikke ligge på den trygge siden hele tida, da blir man nummer fire og fem.

På kvinnesiden kommer det fram flere gode utøvere i alpint. Det mener Løseth er takket være god jobb av både Skiforbundet og jentene selv.

- Nå er det ikke bare meg som er topp 15. At Maren Skjøld kommer rett inn og blir nummer 15 i et renn for eksempel, det har jeg aldri opplevd. Det er kjempegøy! I tillegg kommer det masse unge jenter opp nå, forteller Løseth, mens «last call» for flyet hennes blir ropt opp i bakgrunnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer