SKJEBNEKAMP: Tim-Robin Lihaug går i ringen lørdag til en skjebnekamp mot russiske Sergej Gorokhov. Karrieren hans henger på en seier. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKJEBNEKAMP: Tim-Robin Lihaug går i ringen lørdag til en skjebnekamp mot russiske Sergej Gorokhov. Karrieren hans henger på en seier. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Proffbokser Tim-Robin Lihaug

Lihaug bokser skjebnekamp om karrieren

- Taper han, kan han vurdere å legge opp.

(Dagbladet): Tim-Robin Lihaug (25) går i ringen lørdag kveld til en boksekamp som kan bety enten eller for karrieren hans.

Men selv er han helt klar:

- Jeg har et mål om å bli verdensmester, sier han til Dagbladet.

Og han ser overbevisende ut.

Den norske proffbokseren har tatt en liten stopp mellom treningsoppholdet i Hamburg og reisen til Riga. Han møter Dagbladet i Oslo Bokseklubb på Jordal.

Skjebnekamp

Lørdag går han opp i ringen i Riga i Latvia til noe som godt kan betegnes som en skjebnekamp.

Etter at han tapte sin siste kamp etter et svært omdiskutert dommerresultat mot tjekkeren Tomas Adamek i Spektrum 24. februar, raste han på rankingen.

Lihaug var på vei opp. Men det forsmedelige nederlaget for Adamek fjernet trinnene i stigen.

- Adamek overtok min plass, sier Lihaug.

Han sier han har lagt den kampen bak seg.

Om det er en skjebnekamp på lørdag. Og om det er en liten katastrofe for den videre karrieren om han taper, er han ikke helt villig til å svare på.

SIKKER: Tim-Robin Lihaug forteller til Dagbladet at han er blitt sikrere på seg selv. Han har et mål om å bli verdensmester. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SIKKER: Tim-Robin Lihaug forteller til Dagbladet at han er blitt sikrere på seg selv. Han har et mål om å bli verdensmester. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg sliter med spørsmålet, smiler han.

Han fortsetter:

- Alle boksekamper er like viktige. Og jeg har ikke i tankene at jeg skal tape på lørdag. Men skulle det skje, får jeg ta en vurdering hva jeg gjør videre etter kampen.

Han snur på det:

- Vinner jeg denne og en kamp til dette året, vil jeg stige raskt på rankingen igjen. I 2018 kan jeg være innenfor topp femten. Og da kan en tittelmatch være i nærheten.

Tøff russer

Lihaug møter tøffingen Sergej Gorokhov (27) til kamp i lett tungvekt. En kar som har en lang og vellykket amatørkarriere bak seg som russisk mester. Han har gått ti proffkamper og har vunnet åtte.

Lihaug har studert ham på video.

- Det er en sterk og tøff bokser. Han tåler å ta slag og han gir harde slag. Han er aldri blitt stoppet, og det er utvilsomt en av de tøffeste motstanderne mine så langt, sier Lihaug.

Han ser for seg ti tøffe runder i Riga.

FORSTO INGENTING: TIm-Robin Lihaug ble helt satt ut da armen til Tomas Adamek gikk i været og ikke hans. FOTO: Andreas Lekang
FORSTO INGENTING: TIm-Robin Lihaug ble helt satt ut da armen til Tomas Adamek gikk i været og ikke hans. FOTO: Andreas Lekang Vis mer

Etter nederlaget for Adamek gikk Tim-Robin Lihaug noen runder med seg selv utenfor ringen.

- Jeg ble enda mer tent på å bli bedre. Og jeg mener at jeg er det nå. Jeg er tryggere på meg selv. Og jeg er i bedre form enn noen gang, forsikrer han.

- Vet jeg er god

Og han sier:

- Jeg vet jeg er god. Jeg stoler på meg selv når jeg går opp i ringen på lørdag.

16. juli 2016 tok teamet til Tim-Robin en sjanse da de fikk tilbud om en kamp om den ledige WBO-tittelen i super mellomvekt mot den hardtslående knockoutbokseren, veteranen Arthur Abraham (37).

Det var en sjanse de tok. Men det gikk ikke bra. Daværende trener Thomas Hansvoll kastet inn håndkledet i ringen, som betyr at kampen er gitt opp. Det skjedde i den åttende runden.

Lihaug var rystet etter flere tunge slag.

Han mener han er en mer komplett bokser i dag.

- Det er jeg overbevist om, sier han.

Overrrasket ny trener

Lihaug har fått den meritterte, tidligere verdensmesteren Mahir Oral som trener.

Han forteller at Oral ikke har forsøkt å endre boksestilen hans.

- Han likte stilen min og har bygget videre på den.

Lihaug forteller også at han har overrasket Oral.

- Jeg har overrasket ham med seriøsitet. Jeg spiser, sover og trener. Det høres ensformig ut. Men jeg tror det er det som må til for å nå verdenstoppen.

Lihaug avslører til Dagbladet at han har slitt med en kronisk betennelse i skulderen. Men at den har sluppet taket nå.

- Det er faktisk første gang på veldig lenge at jeg kan slå som jeg ønsker med høyre armen. Det er deilig å være helt skadefri under forberedelsene til en kamp, sier han.

De siste forberedelsene har vist at det har skjedd noe. Tim-Robin Lihaug knocket ut begge sine faste sparringpartnere forrige uke, før han forlot Hamburg.

Manager Kyrre Merg er temmelig klar i talen:

- Tim-Robin må vinne på lørdag. Ellers kan han vurdere å legge opp.

KLAR FOR RINGEN: TIm-Robin Lihaug mener han aldri har vært bedre før kampen på lørdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KLAR FOR RINGEN: TIm-Robin Lihaug mener han aldri har vært bedre før kampen på lørdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer