KLATRER: Tim-Robin Lihaug kan fornøyd konstatere at han har klatret til 14.-plass på rankinglisten til det anerkjente proffbokseforbundet WBO.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLATRER: Tim-Robin Lihaug kan fornøyd konstatere at han har klatret til 14.-plass på rankinglisten til det anerkjente proffbokseforbundet WBO. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Lihaug klatrer på WBOs rankingliste

14. plass.

Tim-Robin Lihaug kan fornøyd konstatere at han har klatret til 14.-plass på rankinglisten til det anerkjente proffbokseforbundet WBO.

- Det er en stor ære å bli rangert så høyt hos WBO, sier Lihaug i en pressemelding fra Sauerland Promotion. I november i fjor sikret han seg forbundets ungdomstittel i super mellomvekt.

- WBO er ett av de fire store forbundene, og for meg er det en drøm som går i oppfyllelse å se navnet mitt så høyt på deres liste over verdens beste boksere.

Han fikk nyheten rett før han tirsdag satte seg på flyet til Alicante i Spania for å forberede seg til sin 12. proffkamp. Den bokser han på Nordic Fight Night-stevnet i København 14. mars.

Etter et forsmedelig tap i proffdebuten har Lihaug radet opp 10 seirer på rad, fem av dem på knockout. Dersom bergensbokseren fortsetter framgangen, kan han etter hvert begynne å tenke på utsikten til VM-kamp.

WBO-tittelen i super mellomvekt holdes i dag av Arthur Abraham, som i likhet med Lihaug er under promotor Sauerlands vinger.

- Tiden er fortsatt på min side, og jeg har overhodet ingen grunn til å stresse, sier 22-åringen.

- Jeg er meget ung og lærer noe nytt hver dag. Selvfølgelig ønsker jeg, som alle andre boksere, å kjempe om VM-tittelen, men akkurat nå handler det om å ta ett steg av gangen, og ikke minst én kamp av gangen.

Promotor Nisse Sauerland har tro på nordmannen.

- Tims plass på rangeringen er en bekreftelse på at alt hardt arbeid og alle ofre han har gjort har vært riktig. Vi vil gjøre det vi kan for å bygge og manøvrere karrieren hans fram til han er i posisjon for større titler, sier han.

(NTB)