- Like bra som dansk fotball

Stabæks danske Peter Sand mener Tippeligaen er like bra som Superligaen.

Det er EkstraBladet som lettere sjokkert bringer videre påstanden til Sand om at fotballen i «Drillo-landet» er like god som deres hjemlige seriefotball. Han sier til og med at de to årene i Stabæk har utviklet ham som fotballspiller.

- Norsk klubbfotball er mer enn Rosenborg. Det understrekes også av at det fortsatt er to klubber med i Uefa-cupen. Og jeg vil gjerne understreke at det spilles lite Drillo-fotball i Tippeligaen. Det var landslaget alene om, og den danske oppfattelsen består mer av fordommer enn av realiteter, sier Peter Sand.

Den 31 år gamle tvillingbroren til landslagsspissen Ebbe Sand var en av Stabæk-spillerne som deltok i en innendørsturnering i Aalborg i helga. Og der benyttet han anledningen til å fortelle sine landsmenn at det er «dejlig» å være dansk i fotball-Norge.

- I min klubb Stabæk, for eksempel, mener jeg at vi spiller teknisk bedre fotball enn vi gjorde da jeg var i FC Midtjylland, fortalte han.

Likevel avslører Sand at han kan tenke seg å reise hjem til Danmark etter at kontrakten med Stabæk går ut etter 2004-sesongen.

- Det har ikke noe med at jeg er misfornøyd å gjøre. Men jeg kan ikke løpe fra alderen, og er så smått begynt å tenke på framtida etter fotballen. Jeg vil gjerne avslutte karrieren med minst en sesong i Danmark. Derfor håper jeg at det dukker opp noen muligheter i løpet av året, sier han.

Stabæk var nær ved en plass i semifinalen i helgas inneturnering, men måtte slå nettopp Sands tidligere klubb FC Midtjylland med mer enn to mål. Stabæk vant, men bare 1-0.

DEJLIG: Danske Peter Sand sier han har utviklet seg som spiller i Stabæk