-  Like bra som Real Madrid

Før pause spilte de ut Aalesund, og burde ledet 4- 1. Etter hvilen tapte Ham-Kam-gjengen så mange dueller at de var nær ved å miste seieren.

HAMAR (Dagbladet): - Real Madrid hadde ikke spilt bedre enn oss i første omgang. Etter pause gikk det meste på Aalesunds premisser. 7-2 i målsjanser forteller at vi vant fortjent. Med seirer over Vålerenga og Aalesund synes jeg vi har fått en grei start hjemme på Briskeby, sier Ham-Kam-trener Ståle Solbakken til Dagbladet.

Dansken Jan Michaelsen var den store spilleren på Briskeby. Først skjøt han hjemmelaget i ledelsen på straffe, så styrte han Ham-Kams midtbane før han la frisparket som ga 2- 0 ledelse ti minutter før slutt.

Nytt kontraktstilbud

- Selv om Aalesund reduserte, synes jeg ikke det var noen tvil om hvem som var best. Vi spilte en veldig bra førsteomgang, men sløste bort for mange sjanser. I stedet for 1- 0, burde vi ledet med tre mål. I andreomgangen gjorde vi for mange personlige feil. Da tapte vi også for mye dueller, sier Jan Michaelsen til Dagbladet. Siden han kom til Ham-Kam fra Panathinaikos i fjor sommer, har han vært en sammenhengende suksess. Hvor lenge han blir i klubben, er et åpent spørsmål.

- Kontrakten min går ut i november. Ennå vet jeg ikke om jeg blir, eller drar fra Hamar. Familien min bor i Hillerød, sier Michaelsen etter gårsdagens 2-1 seier. Ståle Solbakken har god tro på at Michaelsen blir i Ham-Kam.

- Grei straffe

- Jeg regner med at klubbdirektør Truls Haakonsen gir ham et nytt kontraktstilbud. Noen spillere håper du slår ballen så den treffer en medspiller. Når det gjelder Jan Michaelsen, vet jeg at han gjør det hver gang, sier Ståle Solbakken. Petter Vaagan Moen har også vårformen inne. Nesten før publikum hadde fått satt seg, sørget han for straffespark til hjemmelaget.

- Jeg så at Aalesund-keeperen kom for seint inn i taklingen, og synes straffen var helt grei. Førsteomgangen i går er den beste jeg har spilt på lenge. Andreomgangen er jeg ikke fornøyd med. Da senket vi oss et par hakk, og lot Aalesund få kontroll. Vi skulle punktert kampen før pause, sier Petter Vaagan Moen til Dagbladet.

STORSPILL: Ham-Kams Jan Michaelsen jubler etter straffescoringen som ga 1- 0. Trener Ståle Solbakken syntes Ham-Kam i første omgang var så gode at selveste Real Madrid ikke hadde spilt bedre!