Like etter at dette bildet ble tatt fikk han hjertestans

Fotballspiller reddet av FIFA-apparat.

FIKK HJERTESTANS: Farzad Ghulam (innringet) fikk hjertestans i kampen mot Nepal. Han ble reddet av et apprat FIFA har gitt til alle medlemslandene. Foto: AFP PHOTO / Prakash MATHEMA / NTB Scanpix
FIKK HJERTESTANS: Farzad Ghulam (innringet) fikk hjertestans i kampen mot Nepal. Han ble reddet av et apprat FIFA har gitt til alle medlemslandene. Foto: AFP PHOTO / Prakash MATHEMA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det var under en kamp mellom Nepal og Afghanistan i det asiastiske mesterskapet SAFF at den afghanske fotballspilleren Farzad Ghulam fikk hjertestans, melder FIFA på sin egen hjemmeside.

Det var i det 67. minuttet at Ghulam gikk opp i en hodeduell med Nepals Bharat Khawa før førstnevnte kollapset på banen. Det ble fort klart at skaden var mer alvorlig enn først antatt. I løpet av sekunder begynte lagkameratene å ane en uro, og tilkalte medisinsk assistanse.

En lege på stedet, Dr. Bista, brukte et apparat (FIFA Medical Emergency Bag - FMEB) som ble gitt til alle de 209 landene på medlemslista til FIFA i juni. Dette apparatet var med på å redde livet til spilleren som fikk hjertestans. Apparatet kan raskt oppdage hjerteproblemer, og defibrillering kan tas i bruk dersom hjerteslagene er svake, urytmiske eller har stoppet.

- Denne hendelsen bekrefter at FIFA er på riktig vei når det gjelder å legge til rette for at alle medlemslandene har tilgang på FMEB. Dr. Bista beviste at det fungerer, sier talsmann Prof Dvorak til FIFA.

Innholdet i bagen har alt det nødvendige utstyret til å holde en person i live i minst 60 minutter.

Afghanistan vant forøvrig 1-0 mot Nepal, og gikk til topps i turneringen etter 2-0-seier over India i finalen.