SISTE BLINKSKUDD: Bare noen øyeblikk før han segnet om med det som antakelig var et hjerteinfarkt, tok den mangeårige AP-fotografen dette bildet av Texas A&M-trener Kevin Sumlin som dynkes med en vannbøtte av en av spillerne sine. Foto: Dave Martin, AP / NTB Scanpix
SISTE BLINKSKUDD: Bare noen øyeblikk før han segnet om med det som antakelig var et hjerteinfarkt, tok den mangeårige AP-fotografen dette bildet av Texas A&M-trener Kevin Sumlin som dynkes med en vannbøtte av en av spillerne sine. Foto: Dave Martin, AP / NTB ScanpixVis mer

Like etter at han tok dette bildet, døde fotografen

Kollapset på indre bane.

(Dagbladet): Fotografen Dave Martin (59) tok et fantastisk feiringsbilde på indre bane etter en college-kamp i amerikansk fotball på nyttårsaften.

Den mangeårige fotografen i nyhetsbyrået tok bildet av Texas A&M-trener Kevin Sumlin som ble dynket med en vannbøtte ved kampslutt. Martin fortsatte å ta bilder av feiringen før han falt om på indre bane på arenaen Georgia Dome.

Fotografen ble antakelig rammet av et hjerteinfarkt, skriver AP. Han ble forsøkt gjenopplivet med hjerte-lunge-redning inne på banen, før han ble fraktet til sykehus, der han døde onsdag morgen.

Martin hadde arbeidet for AP siden 1983, og dekket både store naturkatastrofer som orkanen Katrina, store sportsøyeblikk og militære konflikter som i Afghanistan, Haiti og Irak.

- Dave Martin var en utmerket fotojournalist, en drivende dyktig og dedikert fagmann og en fantastisk person. - Overalt hvor arbeidet førte ham fikk han mange venner, og han vil bli dypt savnet av alle som hadde gleden av å kjenne ham, sier APs visepresident og fotodirektør Santiago Lyon.

POPULÆR MANN: Dave Martin (i midten) på jobb sist søndag, to dager før han døde. Foto: John Bazemore, AP / NTB Scanpix
POPULÆR MANN: Dave Martin (i midten) på jobb sist søndag, to dager før han døde. Foto: John Bazemore, AP / NTB Scanpix Vis mer