Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Like etter dette måtte Riise stå skolerett

Foran eks-manageren. - Skulle ønske en fotograf hadde knipset ansiktet til Riise, sier Carragher.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL/GLASGOW (Dagbladet.no): I sin biografi skriver Liverpool-stopper Jamie Carragher skrått om så vel stort som smått - og et av øyeblikkene han nevner, er et møte mellom tidligere Liverpool-manager Gérard Houllier og John Arne Riise.

Rett etter at Liverpool vant mesterligafinalen mot AC Milan i Istanbul i 2005 fikk Riise nemlig en irettesettelse av sin tidligere franske sjef, Houllier.

- Jeg har ikke lest Jamies bok, men jeg har hørt at jeg er nevnt, sier Riise til Dagbladet.no.

- Kanskje jeg kjøper boka hans mens jeg er Skottland, fortsetter 28-åringen, som er i Glasgow i forbindelse med lørdagens VM-kvalifiseringskamp.

- Kan du slutte å kritisere meg?

Hvis han faktisk kjøper boka, kan han blant annet lese om da Houllier etter mesterligafinalen kom bort til Riise og ba ham slutte å snakke negativt til ham i media.

Riise hadde så vidt kommet ut av dusjen da Houllier fikk øye på ham.

- Kan du gjøre meg en tjeneste, John? Kan du være så snill å slutte å kritisere meg i media, er du snill? ba Houllier.

image: Like etter dette måtte Riise stå skolerett

- Jeg skulle ønske en fotograf hadde knipset ansiktet til Riise. Der sto han, han ønsket å nyte høydepunktet i sin karriere. Og så får han en reprimande av sin gamle manager, skildrer Carragher.

- Ubetalelig, synes scouseren.

- Ble overrasket

Riise ler i dag av hele opptrinnet, men han innrømmer at han ble overrasket der og da.

- Jeg ble overrasket, men det gikk fort over. Bakgrunnen for Houlliers reaksjon var at jeg hadde sagt at jeg trivdes bedre i det nye systemet enn det gamle, forklarer Riise.

Sunnmøringen sjøl ønsker å avdramatisere den spesielle episoden, og han understreker at han har et godt forhold til Houllier i dag.

- Hvorfor tror du Carragher nevner episoden i boka?

- Hehe, det er bare sånt som Jamie merker seg. Han har øyne i nakken og får med seg alt. Særlig humoristiske og pinlige episoder, svarer Riise.

TOK RIISE PÅ SENGA: John Arne Riise hadde nettopp opplevd sitt største høydepunkt i karrieren, og vunnet Champions League-finalen med Liverpool. Eks-manager Gerard Houllier mente likevel tiden var inne for å ta et oppgjør med Riises negative uttalelser i media. Foto: REUTERS
TOK RIISE PÅ SENGA: John Arne Riise hadde nettopp opplevd sitt største høydepunkt i karrieren, og vunnet Champions League-finalen med Liverpool. Eks-manager Gerard Houllier mente likevel tiden var inne for å ta et oppgjør med Riises negative uttalelser i media. Foto: REUTERS Vis mer

Venstrebacken har fortsatt jevnlig sms-kontakt med flere av Liverpool-spillerne, og deriblant Carragher, som også nevner Riise fem andre steder i biografien sin.

Blant annet dras golfkøllepisoden med Craig Bellamy opp. Carragher var ikke med på turen til Portugal, og fikk vite om slåssingen på sms fra kaptein Steven Gerrard.

- Hva kan du si? Det var en fyllekveld som gikk for langt, skriver Carragher som mest av alt syntes den walisiske spissen var en morsom fyr.

- Det at Bellamy og Riise scoret målene på Nou Camp, og at Craig feiret dette med å trene på golfsvingen sin ute på banen, synes jeg viser hvor artig og køddete han var.

<B>FIKK TILGIVELSE:</B> Riise gikk ned på kne foran Liverpool-fansen etter finaleseieren, og fikk umiddelbart tilgivelse for at han misset i straffekonken. Like tilgivende var ikke Gerard Houllier...
<B>OMTALER RIISE I SELVBIOGRAFIEN:</B> «Jeg skulle ønske en fotograf hadde knipset ansiktet til Riise», skriver Jamie Carragher om øyeblikket da Riise ble verbalt angrepet av Houllier.
<B>FØLTE SEG UTHENGT:</B> Gerard Houllier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!