Therese Johaug gull 10km fristil ski-VM 2021

Like frekk som Northug

Dette ba svenskene om.

SUVEREN: Therese Johaug utklasset konkurrentene i tirsdagen 10 kilometer i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NOEN ganger bare ber du om det. Som den nye svenske landslagtreneren Anders Byström som pratet opp skijentene sine forleden så mye, mye mer enn han hadde dekning for. Bare for å oppleve at den beste stjernen hans såvidt kom seg under minuttet bak Therese Johaug på 10km:

- Det er litt at vi ikke gjør et bedre skibytte, da kunne det blitt en ekte kamp, sa han til Dagbladet rett etter at Therese Johaug hadde gått fra Ebba Andersson med nær halvminuttet i starten av fristilsdelen av lørdagens 15km. Der var det utklassing før vår jente justerte ned farten.

Byström hevdet likevel at de fem sekundene den norske veteranen tjente på et raskere skibytte enn Ebba Andersson, var forklaringen på at Therese forsvant fra konkurrentene så fort det var snakk om å gå fortest på skøyteski.

Det trodde ikke den norske landslagssjefen Ole Morten Iversen:

- Det var så store avstander at jeg tror resultatlista hadde blitt helt lik selv om Johaug hadde brukt fem sekunder mer. Det er jeg helt sikker på, fortalte han til Dagbladet bare for å bli møtt med følgende fra sin svenske trenerkollega:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer