Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Like glad som da vi tok gullet i Molde

Hamrén og kona i lykkerus etter at drømmen gikk i oppfyllelse.

FIKK VILJEN SIN: Erik Hamrén smiler fra øre til øre i kveld, etter å ha fått beskjeden om at han blir svensk landslagssjef. - Man trenger vel ikke være Einstein for å skjønne at dette blir et sosialt bedre liv for meg. Jeg har ingenting imot Trondheim, men det er i Sverige familien min er, sier han. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
FIKK VILJEN SIN: Erik Hamrén smiler fra øre til øre i kveld, etter å ha fått beskjeden om at han blir svensk landslagssjef. - Man trenger vel ikke være Einstein for å skjønne at dette blir et sosialt bedre liv for meg. Jeg har ingenting imot Trondheim, men det er i Sverige familien min er, sier han. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

|||TRONDHEIM (Dagbladet.no): Erik Hamrèn får endelig drømmen oppfylt og blir svensk landslagssjef med umiddelbar virkning.

Forholdet til Rosenborg avsluttes dog ikke før, senest, 1.september 2010.

På spørsmål om hva familien synes om jobbskiftet er svensken klokkeklar.

- Selvsagt er kona glad! Vi er en familie som deler sorger og gleder. Dette er absolutt en gledens dag.

Mye følelser

Men veien opp og fram ble mer krunglete enn svensken selv hadde sett for seg.

Prosessen har krevd mye av Rosenborg-treneren, men han føler nå at han har fått lønn for strevet.

- Da forhandlingene mellom SvFF og Rosenborg ble brutt i forrige uke hadde jeg en noenlunde lik følelse som da vi tapte for Qarabagh i Champions League-kvaliken. Det var veldig tungt. Nå kjenner jeg meg dog nesten like glad som jeg gjorde da vi tok gullet i Molde. Jeg har jo ikke lagt skjul på hvor mye dette betyr for meg.

Et bedre sosialt liv

Hamrèn har blitt hyllet som en gentleman og en tenkende trener av de som forstår seg på slikt. Den nye "forbundskapteinen" drar paralleller til en annen stor tenker i det han skal beskrive sitt framtidige liv som landslagstrener og hjemvendt familiemann.

- Man trenger vel ikke være Einstein for å skjønne at dette blir et sosialt bedre liv for meg. Jeg har ingenting imot Trondheim, men det er i Sverige familien min er.

Hamrèn vet ikke helt hvordan han skal beskrive de blandede følelsene han nå har ovenfor seg selv, Rosenborg, Trondheim og Sverige.

- Jeg er ikke lettet over å dra fra Trondheim og Rosenborg. Det blir vemodig, men samtidig er jeg rørt over å få denne muligheten. Det var ikke selvsagt. Etter en kort presseøkt var det nok for en tydelig preget Hamrèn, som selv innrømte at det hele ikke hadde gått opp for han, kun en time etter at forhandlingene ble sluttført.

I FOKUS: Erik Hamrén var mannen alle ville prate med i kveld. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
I FOKUS: Erik Hamrén var mannen alle ville prate med i kveld. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media