Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Like god som Boldon i 2002

BISLETT (Dagbladet): John Ertzgaard (23) løp på 10.37 på Bislett i går. Ato Boldon (26) vant på 10.00. Ertzgaard mener han er minst like god som Boldon om to år.

- Jeg trenger to år til for å bli like kjapp som Boldon. Jeg har allerede nå bra fysikk, sterk overkropp og er sterk i beina. Er jeg tålmodig er det likevel mulig å ta ham igjen, sier Ertzgaard til Dagbladet. Boldon er en av kandidatene til 100 meter-medalje i Sydney-OL og i Michael Johnson og Maurice Greenes fravær den aller største favoritten på 200 meter.

Den halvt ugandisk og halvt norske sprinteren mener selv han kan nå helt til topps.

- Jeg har stabilisert meg rundt 10.30 i år, men skal jeg ta ennå flere tideler må jeg ha tålmodighet, sier Ertzgaard til Dagbladet.

Han vurderer å trene i varmere strøk større deler av året.

- Slik det er nå er vi seks uker i utlandet i april og en måned i januar. Det hadde vært digg å være i utlandet fra november og helt til mars, og jeg har forsåvidt muligheten i Uganda. Men her må jeg til gjengjeld passe meg for malaria, sier Ertzgaard.

Han har følgende resept for å ta OL-kravet på 10.20 allerede i år.

- Jeg skal sove masse. Du skal ikke se bort fra at jeg legger meg og sover ved siden av min sju dager gamle jente Kaitesi. Ved å slappe av mye skal jeg få fram overskuddet, sier Ertzgaard.

Han løper neste gang i Malmø den 7. august.

- Da er tida nok en god del bedre enn 10.37, sier John Ertzgaard.

STERK I TRUA: John Ertzgaard (t.v.) håper han i framtida kan bli like kjapp som verdensstjernen Ato Boldon. Boldon gjorde det han kom til Bislett for å gjøre i går: Vinne 100 meter og 200 meter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media