- Like greit at jeg ikke deltar

Tom Nordlie deltar ikke på opprykksfesten til Start.

(Dagbladet.no): Start er klare for Tippeligaen 2005 til tross for 4-3-tap mot Hønefoss i dagens kamp. For med drahjelp Aalesund som slo Sandefjord er Tom Nordlies menn klare for det øverste nivået uansett hva de finner på resten av sesongen.

- Gratulerer!

- Ja, det var en forferdelig kamp. Vi framsto som et skikkelig møkkalag og gjorde de merkeligste ting, svarer en oppgitt Nordlie på telefon fra en norsk riksvei.

- Men dere rykket opp i dag?

- Isolert sett er det en forferdelig kamp. Men det er kanskje en naturlig reaksjon. Vi vant tre nøkkelkamper forrige uke, så det har kanskje noe med det å gjøre.

- Men dere er klare for Tippeligaen neste år. Du har fått med deg det?

- Jeg er skrudd sammen sånn at jeg tenker på kampen i dag, svarer en fortsatt irritert Nordlie, som likevel må innrømme at sesongen sett under ett har vært god.

- Vi har tre tap på 25 seriekamper. Jeg er veldig glad og stolt over det.

Og for Tom Nordlie må det også være en personlig revansje. Etter å ha tapt to tippeligakvaliker på to år i Sandefjord, forlot han klubben i vinter til fordel for Start. Der har alt gått den ene kjente veien - oppover.

- Hvordan skal opprykket feires?

- Laget er på vei hjem til Kristiansand og skal feire et sted som klubben har gjort i stand. Men jeg har planlagt denne helga i lang tid, så jeg skal til Skien og være der til tirsdag. Kona mi har odel på et hus der, skjønner du. Hadde jo ikke trodd at opprykket skulle være klart så tidlig.

- Hva mangler dette laget for å klare seg i Tippeligaen?

- Vi trenger en forsvarer, en midtbanespiller og to spisser. Utenom det tar vi opp en unggutt til. Vi har bare 17 mann i dag med en gjennomsnittsalder på under 23 år. De som har rykka opp skal være med videre, men vi er ikke naive.

- Skulle du ønske du kunne være i Kristiansand og feire med gutta i kveld?

- Jeg er glad nok likevel. Antakelig er det uansett bedre for dem at jeg ikke er der.

- Hvorfor det?

- Jeg er fortsatt forbanna etter kampen i dag.

Norsk toppfotball er i hvert fall en attraksjon rikere neste sesong. Gratulerer Start og sørlandet!

STRATEG: Tom Nordlie har tidligere rykket opp med Odd, ned med Vålerenga og tapt to kvaliker med Sandefjord. Nå har en av Norges beste trenere ført Start opp i Tippeligaen.