Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Like ille som å tape finalen

Tre minutter før slutt trodde John Carew og Lyon de hadde ridd av stormen. Sju minutter seinere hadde Milan-spissene Filippo Inzaghi og Andrej Sjevtsjenko blåst dem av banen.

-  Dette er veldig, veldig skuffende, sier John Carew til Dagbladet.

Han har vært med på tunge tap før. Kanskje det verste var Champions League-finalen for Valencia mot Bayern München i 2001.

Den kampen ble også spilt på San Siro. Valencia tapte på straffekonk.

-  Dette tapet var like ille som å tape finalen den gangen. Vi holdt dem jo til det var tre minutter igjen å spille, sier Carew til Dagbladet.

-  Elektriske spisser

Han startet på benken i går og satt der til 70 minutter var spilt.

-  Jeg tror det var taktiske grunner til det, sier Carew.

Det sto 1-1 da han kom på banen og Milan kjørte på med det de hadde for seiersmålet de trengte for å nå sin tredje semifinale i Champions League på fire år. Lyon forsvarte seg med armer og bein, alt de hadde - for å unngå å bli slått ut i kvartfinalen for tredje år på rad. Carew var faktisk nedom høyrebacken for å demme opp for raidene til lynraske Serghino. Det var tendenser til at laget skulle falle sammen, men da Lyon kom seg høyere på banen og klarte å holde ballen litt i laget etter rundt 80 minutter, så det ut som om det franske mesterlaget hadde kontroll.

-  Like ille som å tape finalen

Det varte slik helt til ballen gikk over to Lyon-hoder og landet på foten til Andrej Sjevtsjenko. 87 minutter var spilt da han sto der han pleier - der ballen faller ned - og sendte skuddet via Lyon-keeper Coupet via begge stengene rett i beinet til Inzaghi som sto der han pleier - meteren fra mål. 2-1 og alt var tapt.

For Lyon.

-  Utrolig bittert. Vi følte vi hadde ridd av det meste. Men mot et lag som Milan kan du aldri ta noe for gitt. Sjevtsjenko og Inzaghi er elektriske spisser som scorer når de får sjansen. Vi gjorde to store feil og ble straffet. Vi visste på forhånd at vi måtte passe oss for de to, sier Carew.

100 mål

Dommer Terje Hauge la til fire minutter i går. Lyon jaget oppover for 2-2. Istedenfor ble det 3-1 da høyreback Klerks løse tilbakespill ble snappet av Sjevtsjenko. Som rundet keeper, stoppet ballen og løftet i lengste. Måljegeren scoret sitt niende mål i turneringen.

Inkludert Inzaghis 1-0 scoring har de to Milan-spissene nå scoret 100 mål til sammen i europacupen. En stor revanjse for Inzaghi, som scoret to i går. Han ble vraket til sist onsdags første møte i Lyon som endte 0-0.

Sjevtsjenko mangler nå bare tre mål på å tangere Ruud van Nistelrooys rekord på 12 mål i samme sesong i Champions Leauge. Han spilte også praktfullt fri Clarence Seedorf som la inn til Inzaghis første i går. Ukraineren var involvert i alle tre målene. Er det rart Chelsea-eier Roman Abramovitsj er villig til å betale omtrent hva det skal være for å flytte ukraineren til London?

Ikke rarere enn at Milan-eier Silvio Berlusconi kan takke ukraineren for at han fikk betydelig drahjelp i kampen for å bli gjenvalgt som statsminister med seieren i går.

 BITTERT:  John Carew kom inn som innbytter og jaget det han kunne. Uten hell. Her er han i akmp med Milans Clarence Seedorf. Foto: SCANPIX/AP
BITTERT: John Carew kom inn som innbytter og jaget det han kunne. Uten hell. Her er han i akmp med Milans Clarence Seedorf. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Tamme verter

I motsetning til i det første oppgjøret var det Lyon som kjørte kampen fra start i går. I den grad det da går an å kjøre en kamp som bortelag på San Siro. Men Milan virket tamme - helt til Carew-erstatter Fred forærte Sjevtsjenko feilpasningen som to trekk seinere lå i nettet til 1-0.

Lyon slo tilbake mot et uvanlig tamt og frynsete Milan-forsvar. 1-1 kom etter et Juninho-frispark tre Lyon-spillere aleine foran mål kjempet for å sette inn - før den fjerde, Diarra la ballen i tomt bur. Det var bortemålet Lyon trengte. Lyon som alltid scorer på bortebane. Minutter seinere headet Fred en corner i stolpen. Lyon ledet sjansestatistikken 5-2 etter førsteomgang.

Best i byen

Etter pause kom Milan gradvis sterkere. Nesta, Kaka og Serghino kom alle til gode muligheter. Høyreback Clerc fikk kjørt seg kraftig.

Men det ble altså ikke mål av det. Før de to målsnokene dukket opp i sluttminuttene.

Det var et mesterlag verdig. Alt i alt var Lyon det beste laget i går. Men det AC Milan som hadde tålmodigheten til å stå hele kampen ut. Og utnytte feilene som ble gjort.

-  Jeg mener at Lyon var bedre enn Milan. Det hadde til en viss grad vært greit å tape om vi hadde tapt for utrolige scoringer. Det gjorde vi ikke. På bortebane må vi ta sjansene våre og jeg mener at vi ikke var godt nok konsentrerte. Vi var bare tre minutter unna semifinalen, sier Lyon-trener Gerard Houllier.

Milans Clarence Seedorf sier det slik:

-  Lyon var velorganiserte og vanskelige å skape noe mot. Men det handler om å fortsette å tro og derfor føler jeg at vi fortjente å vinne. I fjor ga vi vekk finaleseieren mot Liverpool. Kanskje det er vi som har hellet med oss i år.

• Din kommentar:
Hvem vinner Champions League?

SEIERENS SANNE ANSIKT: Filippo Inzaghi gjorde det han har gjort så mange ganger før, scoret et avgjørende mål. Dermed var Champions League-eventyret slutt for John Carew og Lyon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling