Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Like spente som dere på hvor gode vi er»

Marit Breivik før VM-åpningen. Direkte på Dagbladet.no kl. 19!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet.no): Kveldens motstander Angola er nok bedre enn de fleste tror. Derfor tar heller ikke de norske jentene lett på oppgaven.

- Vi har sett en halvtime på video. De er store, raske og har et par bra skyttere, sier Tonje Nøstvold til Dagbladet.no.

Trener Marit Breivik forteller at troppen er intakt, og at det bare er keeper Kjersti Beck som har slitt litt med en tett nese den siste tida. Men hun har trent som vanlig og er spilleklar.

Høy kantspiller

I oppvarmingen fram mot VM spilte Angola to kamper mot Sverige, og de endte med en angolsk seier og en uavgjort.

- Det er bra for oss at vi møter en såpass disiplinert motstander i åpningskampen, sier Breivik.

Den tidligere toppspilleren Mia Hermansson Högdahl har analysert det angolske laget. Også hun sier at de er bedre enn folk kanskje venter.

- De har to veldig gode bakspillere, og en uvanlig høy venstrekant. Kantspillere pleier jo som regel å være relativt lave, sier hun.

USIKKER: Marit Breivik innrømmer at hun er spent på hvor gode Norge egentlig er. Skikkelig svar får hun nok ikke i kveld, men hun håper å vite mer om tre dager etter de tre første kampene. Foto: STIAN HARALDSEN
USIKKER: Marit Breivik innrømmer at hun er spent på hvor gode Norge egentlig er. Skikkelig svar får hun nok ikke i kveld, men hun håper å vite mer om tre dager etter de tre første kampene. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

Spente

Forvent derfor ikke en norsk brakseier i kveld.

- Det er vanskelig å si hvordan kampen kommer til å bli. Siden det er åpningskampen kommer sikkert begge lag til å være spente og litt nervøse, sier Kristine Lunde til Dagbladet.no.

Aalborg-spilleren gleder seg til å spille mot dem, for i europeisk topphåndball møter spillerne sjelden lag de ikke kjenner godt fra før.

Men Marit Breivik er ikke bare spent på hvordan Angola vil være i VM-åpningen.

- Vi er nok like nysgjerrige som dere på hvor gode vi er og hvor vi står, sa landslagssjefen til pressen i går kveld.

- Om tre dager vil vi vite mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!