Like tøff i nøtta som Aamodt, Kjus og Lund Svindal

I fjor ble vi overbevist om at Henrik Kristoffersen (20) er en fenomenal skiløper. Nå vet vi han er på vei til å bli vår neste alpine superstjerne.

VANT REINSDYR: Henrik Kristoffersen fikk med seg et reinsdyr i tillegg til verdenscupseieren i Levi i dag. Det kalte han Lars, etter sin far. Foto: REUTERS/Markku Ulander/Lehtikuva / NTB Scanpix
VANT REINSDYR: Henrik Kristoffersen fikk med seg et reinsdyr i tillegg til verdenscupseieren i Levi i dag. Det kalte han Lars, etter sin far. Foto: REUTERS/Markku Ulander/Lehtikuva / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR ET ÅR siden ble han nummer tre og inntok seierspallen for første gang i finske Levi. Etter jomfruseieren i Schladming og OL-bronsen i Sotsji - alt sammen i en sesong som til slutt endte med totalt seks pallplasseringer i verdenscupen - var grunnlaget lagt for en lysende karriere. Og da han vant igjen i dag, på samme sted som han kjørte ned til sin første topp tre for 12 måneder siden, ble jeg overbevist om at Henrik Kristoffersen har alt som skal til får å bli en ny Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus eller Aksel Lund Svindal.

Ikke bare fordi han er glitrende på ski.

Men fordi han i tillegg til alt det fysiske og tekniske også har de mentale egenskapene som kreves.

I MANGE TILFELLER spiller det ingen rolle hvor god du er som idrettsmann hvis ikke psyken matcher fysikken og teknikken. Tviler du på deg selv er du sjanseløs. Uten klokkertro på egne ferdigheter kommer du ingen vei. Og da Henrik Kristoffersen skulle bygge videre på framgangen og følge opp den enorme fjorårssesongen med et godt resultat under sesongstarten i Sölden (storslalåm) for et par uker siden, så gjorde han ikke det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer