- Like tøft som VM-finalen

BERGEN (Dagbladet): Tertnes- Larvik 23- 26 (e.e.o.) Ingen kan kysse og klemme for fullsatte tribuner som håndballjenter. Birgitte Sættem og Tonje Larsen jublet ellevilt etter at de hadde avgjort den dramatiske kampen til fordel for Larvik i går kveld. - Like tøff og morsom kamp som VM-finalen, sier Sættem.

I VM-finalen kunne hun juble etter å ha vunnet med ett mål over Frankrike.

- Denne kampen var like spennende og tett som VM-kampen, men til slutt vant vi med tre mål. Det er enda bedre, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

Elektrisk stemning

Stillingen var 22- 22 etter ordinær tid. Stemningen var elektrisk, trenerne skrek hysterisk og dommerne ble pepet ut av 1800 hjemmesupportere på tribunene.

I første ekstraomgang tok de rutinerte spillerne over showet i Haukelandshallen. Tonje Larsen stormet fram og brukte hele sin lengde i et stup for å ta ledelsen. Birgitte Sættem slo seg fram og kastet inn sitt sjette mål og Larvik gikk til de siste fem minuttene med tomålsledelse. Kjersti Grini reduserte med en sjumeter, men så var det slutt på cupdrømmen for bergenserne.

- Underbart

Larvik fikk to sjumetere som store og sterke Lina Olsson Rosenberg ekspederte forbi gode Hege Johansen i Tertnes-målet. Dermed var Larvik klar for den femte NM-finalen på rad.

- Jeg var nervøs før straffene, men jentene sa vi ville vinne uansett. Da bare slengte jeg ballene inn. Det var underbart, sier svenske Lina Olsson Rosenberg.

- Stort å være i finalen
- Stort å være i finalen Vis mer

Birgitte Sættem sier at kampen var preget av mye spenning i jentene.

- Innmari morsomt

- Derfor ble det en del feilpasninger og dårlige skudd, men forsvaret vårt gjorde en kjempekamp. Det ble mye slåssing og harde taklinger, men framfor alt innmari morsomt, sier hun.

Kjersti Grini klarte å holde maska etter kampen, men legger ikke skjul på at det var bittert å tape når de var så nær en finaleplass.

- Vi sloss utrolig bra, men de var litt mer rutinerte enn oss i ekstraomgangene. Det må vi lære av og ta med oss videre.

- Vi tapte seriekampen hjemme med ett mål mot Larvik og spilte likt etter ordinær tid i denne kampen. Vi er ikke langt bak dem lenger, sier Grini.

TØFFEST: Birgitte Sættem var tøff og god da Larvik vant knepent, men fortjent mot Tertnes.