- Likegyldig om jeg blir nummer én eller tre

Jacobsen frykter ikke å miste ledelsen i V-cupen.

Hoppkometen Anders Jacobsen (22) har lagt VM-skuffelsen bak seg. Nå jager han totalseieren i verdenscupen.

Jacobsen ble beste nordmann i fredagens kvalifisering i finske Lahtis med sjetteplass etter sitt hopp på 124,5 meter.

- Det nærmer seg, jeg tar med meg hvert hopp videre, sa Jacobsen.

Det ble stilt store forventninger til VM-debutanten Jacobsen, men mesterskapet i Sapporo ble en nedtur. Til tross for sølv i lagkonkurransen, fikk han bare 14.-plass i storbakken og sjuende i normalbakken.

Drømmesesong

Likevel synes ikke Jacobsen at det ødelegger for mye av det som har vært en drømmesesong. Så langt har han fire seirer, ytterligere seks pallplasseringer og en hoppukeseier å vise til.

- Jeg har ikke tenkt noe mer på det enn jeg gjorde i VM, og har lagt det bak meg. Jeg prøver å forbedre meg i hvert hopp, sa Jacobsen.

Men han innrømmer at det begynner å tære på kreftene. «Alle» vil ha en bit av hoppsensasjonen.

- Jeg kjenner det veldig godt. Det har skjedd mye mer denne sesongen enn i fjor. Jeg er sliten i hodet, det er der jeg merker det mest. Det gjelder å holde psyken oppe, forklarte han.


Seier en bonus

FERDIG MED SAPPORO: VM i Sapporo ble en stor skuffelse for Anders Jacobsen. I dag ble han nummer seks i kvalifiseringen i Lahtis. Sveitsiske Simon Ammann vant. Foto: SCANPIX
FERDIG MED SAPPORO: VM i Sapporo ble en stor skuffelse for Anders Jacobsen. I dag ble han nummer seks i kvalifiseringen i Lahtis. Sveitsiske Simon Ammann vant. Foto: SCANPIX Vis mer

Sju renn gjenstår i verdenscupen. Jacobsen er i førersetet med en ledelse på 172 poeng til Gregor Schlierenzauer fra Østerrike. Men det er nok polakken Adam Malysz som blir den hardeste konkurrenten i kampen om sammenlagtseieren.

- Akkurat nå er det han. Om jeg blir nummer én eller tre er litt likegyldig. Jeg har hatt en fantastisk sesong, og vinner jeg blir det en bonus. Helt ærlig. Dette er min første sesong i verdenscupen, sa Jacobsen.

Alle de norske hopperne er kvalifisert til søndagens storbakkerenn. Anders Bardal ble nummer 14 med sitt hopp på 119,5 meter. Tom Hilde var nummer 22, Morten Solem nummer 35, Sigurd Pettersen nummer 40 og Jon Aaraas ble nummer 44.

Sveitsiske Simon Ammann hoppet lengst med sitt svev på 128 meter, mens Malysz fulgte med 127,5 meter.

Roar Ljøkelsøy har vært småsyk og sto over fredagens kvalifisering. Han stiller imidlertid i lørdagens lagkonkurranse.

(NTB)