- Liker å tro jeg er i form

VALLE HOVIN (Dagbladet): Ronny Johnsen (33) har ikke spilt en fotballkamp på mange måneder, men føler likevel at han har landslagsformen inne snaue to uker før privatlandskampen mot Nederland på Ullevaal 21. august.

Landslagssjef Nils Johan Semb tar tirsdag ut troppen mot Nederland 21. august, og Ronny Johnsen håper på Sembs tillit til den kampen.

- For Semb er det nok ikke heldig at jeg ikke har klubb, men jeg liker å tro at landslagsformen er der. Men ære være individuelle idrettsutøvere. Det er vanskelig å holde seg i form uten å ha et lag å trene med. Derfor er jeg veldig glad for at jeg får lov til å trene med Vålerenga, sier Ronny Johnsen til Dagbladet.

Den klubbløse midtstopperen føler fortsatt han har mye å gi på landslaget og er sulten på EM-sluttspillet i Portugal i 2004, selv om han da vil være 35 år.

- For en midtstopper er det nesten halvungt, smiler Johnsen

God start

Privatlandskampen mot Nederland er siste test før EM-kvalifiseringskampen mot Danmark på Ullevaal 7. september. Og etter landslagsnedturen i den siste VM-kvalifiseringen føler Johnsen det er viktig at Norge nå kvalifiserer seg til et stort mesterskap igjen.

- Landslaget spiller noen viktige kamper framover nå, og det er viktig å få en god start på kvalifiseringen.

1. september stenger overgangsdøra i Europa. Innen den datoen må Johnsen ha ny arbeidsgiver.

- Tida går, men forhåpentligvis har alt ordnet seg innen da. Det har ikke skjedd mye i det siste, men jeg er åpen for det meste, sier Ronny Johnsen.

Helt klubbløs er han likevel ikke. I sommer har Ronny vært aktivt medlem i Gutteklubben Lek i Tønsberg, hvor han blant annet har spilt en del sandvolleyball.

United vinner

Fortsatt spill i United er uaktuelt, men Ronny er overbevist om at klubben han spilte 150 kamper for i løpet av seks sesonger i år, vil hente hjem ligatrofeet de tapte til Arsenal sist sesong.

- I United er det tradisjon for å vinne serien året etter at de ikke har gjort det. De virker veldig sterke i år, sier Ronny Johnsen - som tidligere i sommer trente med gamleklubben for å holde seg i form.

<B>TRENER MED VÅLERENGA: Klubbløse Ronny Johnsen trente i går med Vålerenga.