- Liker bedre å møte Russland enn Tyskland

Lars Haugen gleder seg til å bli bombardert igjen.

LETTERE MED MYE Å GJØRE: Lars Haugen synes det er lettere å konsentrere seg mot de store nasjonene.Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB scanpix
LETTERE MED MYE Å GJØRE: Lars Haugen synes det er lettere å konsentrere seg mot de store nasjonene.Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB scanpixVis mer

17. mai: Russland - Norge direkte fra kl. 14.45 i VM-studio.

STOCKHOLM (Dagbladet): Kvartfinalen mellom Norge og storfavoritt Russland nærmer seg med stormskritt.

Det blir en kamp der de norske spillerne kan senke skuldrene og spille uten press. De har allerede nådd målet sitt i VM, mens det for russiske stjerner vil være uakseptabelt å ryke ut for lille Norge.

Etter en frenetisk start på mesterskapet med tøffe kamper mot Sverige og Tsjekkia, har keeper Lars Haugen (24) fått det roligere mot Italia, Latvia, Tyskland og Danmark.

Vil ha mer å gjøre De kampene har Norge dominert, og Haugen har hatt mindre å gjøre enn det han er vant til.

Faktisk mindre å gjøre enn det han liker også.

- Ja, absolutt. Det er lettere å holde seg inne i kampen, og være inne i det når skuddene kommer hele tiden. Det er de kampene keepere flest liker å spille, sier Haugen til Dagbladet.

Mot Tyskland, der Norge vant med kalassifrene 12-4, oppsto det etter hvert mange rare situasjoner. Haugen slapp inn et par enkle mål, men fikk heller ikke så mye hjelp av forsvaret.

GLEDER SEG TIL Å FÅ KJØRT SEG IGJEN: Etter å ha hatt nok å hanskes med mot Sverige (bildet) og Tsjekkia, gleder Lars Haugen (t.h.) å få mye å gjøre igjen etter noen rolige kamper.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jessica Gow/NTB scanpix
GLEDER SEG TIL Å FÅ KJØRT SEG IGJEN: Etter å ha hatt nok å hanskes med mot Sverige (bildet) og Tsjekkia, gleder Lars Haugen (t.h.) å få mye å gjøre igjen etter noen rolige kamper.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jessica Gow/NTB scanpix Vis mer

- Kampen mot Tyskland ble helt ekstrem. Da det sto 9-0 følte jeg meg ganske sikker på at det kom til å bli tull i den siste perioden. Da er det nesten som man ikke vil gå ut igjen. Det blir fort «Hawaii-hockey», hvor det bare er om å gjøre å score. Det ble litt sånne tendenser mot Danmark også, men jeg er ikke redd for at det blir et slikt kampbilde mot Russland, sier han.

Møter komplett lag I kvartfinalen møter Norge og Haugen superstjerner som Jevgenij Malkin Fra Pittsburgh Penguins, Detroit Red Wings' Pavel Datsjuk, samt nyankomne Alex Ovetsjkin og Aleksander Semin fra Washington Capitals.

Alle fire er kjent for å ha et fantastisk skudd, men Haugen sier han ikke liker å studere motstanderne for nøye på video.

- Nei, da er det lett å bli låst. Du skal helst reagere på det som skjer der og da, og hvis du har i bakhodet at en spiller skal skyte på et bestemt sted, kan du garantere at han skyter helt motsatt. Det kan hende jeg studerer hvordan de bygger opp overtallsspillet sitt, og hvem som liker å skyte. Sånne små detaljer.

- De har vel uansett nok strenger å spille på?

- Hehe, ja. Det er et komplett lag vi møter, så jeg må være obs på alt, egentlig, sier Haugen.

- Ikke fornøyde ennå Etter fire kamper der Norge har fått styre, er landslagstrener Roy Johansen klar på at Haugen må storspille hvis Norge skal ha den minste sjanse mot russerne.

- Haugen må ha en meget god dag, og forsvaret må være tett. Vi er det mest effektive laget i VM, og det må vi også være for å ha en sjanse.

I fjor sa det stopp mot Finland i kvartfinalen. Store deler av kampen var helt jevn, men utvisninger ble til slutt Norges bane.

RUSSISK POENGKONGE: Bare Patrick Thoresen har samlet flere poeng i VM enn Russlands Jevgenij Malkin (t.v.).Foto: EPA/PONTUS LUNDAHL/NTB scanpix
RUSSISK POENGKONGE: Bare Patrick Thoresen har samlet flere poeng i VM enn Russlands Jevgenij Malkin (t.v.).Foto: EPA/PONTUS LUNDAHL/NTB scanpix Vis mer

- Jeg har sett kampen mange ganger, og vi var veldig bra med. Vi hadde mange muligheter, men keeperen deres var knallgod. Alt er mulig, og gutta er i kjempeform, sier Johansen.

Haugen sier han har merket en stor framgang bare fra VM i fjor, der han selv fikk sitt store gjennombrudd.

- Jeg synes vi er veldig mye mer komplette. Da var vi veldig glade for kvartfinale, og kunne ikke forvente mer. I år er vi ikke fornøyde ennå. Vi har oppnådd målet vårt, men alle går inn i kampen med tanken om å vinne, ikke bare få et hederlig resultat.

STORKANONER: Superstjernene Alex Ovetsjkin (t.v.) og Alexander Semin er på plass i Stockholm, og kommer garantert til å sørge for at Lars Haugen får nok å gjøre i morgendagens VM-kvartfinale. Foto: REUTERS/Petr Josek/NTB scanpix
STORKANONER: Superstjernene Alex Ovetsjkin (t.v.) og Alexander Semin er på plass i Stockholm, og kommer garantert til å sørge for at Lars Haugen får nok å gjøre i morgendagens VM-kvartfinale. Foto: REUTERS/Petr Josek/NTB scanpix Vis mer