Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Liker ikke å score slike mål

Det sier Tottenhams Michael Carrick, om det kontroversielle målet til Robbie Keane.

(Dagbladet.no:) Arsenal - Tottenham 1-1. For et drama det ble på Highbury i ettermiddag.

Stjerner startet på benken, et kontroversielt mål, rødt kort og krangling. Det er bare noen av ingrediensene vi fikk servert i fotballklassikeren i London.

Det endte med poengdeling, og dermed har fortsatt Tottenham overtaket i kampen om 4. plassen. Spurs har fire poeng ned til Arsenal, men Gunners har én kamp til gode på Spurs.

Gambleren Wenger

Arsene Wenger gamblet ganske mye i dag, da han valgte å starte det 151. Nord-London-derbyet med Thierry Henry, Cesc Fabregas og Emmanuel Eboue på benken.

Årsaken er at Arsenal på tirsdag spiller Champions League-semifinale mot Villarreal.

Likevel: Tøff gambling av den franske manageren. Vinner Tottenham dagens kamp tar de et stort skritt mot å kapre 4. plassen.

Etter drøy time hadde imidlertid alle kommet på banen. Like etterpå scoret Robbie Keane mens en Arsenal-spiller lå nede, noe som førte til at sinnene ble satt i kok på Highbury.

- Liker ikke å score slike mål

Michael Carrick vant ballen og spilte den ut til Edgar Davids, som slo inn til Keane. Etter kampen hevdet Carrick at han ikke visste at Eboue var skadet.

- Vi liker ikke å score slike mål. Jeg trodde han bare falt. Hadde jeg visst at han var skadet ville jeg spilt ut ballen, sier Carrick til Sky Sports.

Seks minutter før slutt gjorde Thierry Henry som han har gjort så mange ganger før. Han sikret Arsenal-poeng. Da han etter kampen sto ved siden av Carrick og ble intervjuet, ville han ikke si så mye om Tottenham-målet.

- Sånn er det. Vi ble forbannet der og da, men de fortjente å få noe ut av denne kampen etter den 1. omgangen de spilte. Vi kan diskutere det målet hele kvelden uten å bli noe klokere, sier Henry.

- En skam

Diplomatisk sagt av Henry. Manager Wenger var ikke like mildt etter kampen.

- Det er en skam. Jeg kan ikke tro at de ikke ser hva som skjer. Og hvis de gjør det og lyver om det etterpå, er det veldig skuffende, sier franskmannen til Sky Sports.

Tottenham-sjef Martin Jol havnet i en voldsom krangel med Wenger etter scoringen. Etter at de dramatiske 90 minuttene var over, var Jol like rolig som han pleier å være.

KRANGLING ETTER SCORING: Robbie Keane scorer her samtidig som en Arsenal-spiller ligger nede og er skadd. Det første til krangling - også etter kampslutt. Foto: EPA
KRANGLING ETTER SCORING: Robbie Keane scorer her samtidig som en Arsenal-spiller ligger nede og er skadd. Det første til krangling - også etter kampslutt. Foto: EPA Vis mer

- Jeg så på Davids, og så ikke at noen lå nede. Men Wenger var ganske sint, sier Jol.

- Vi fortjenten virkelig poeng i dag, kanskje også alle tre. Men at Henry kommer inn og scorer, er ikke så overraskende.

Sier Jol, og legger til at spillerne ikke jublet i garderoben, til tross for at klubben er sikret spill i Europa neste sesong - i minst UEFA-cupen.

Halvsjanser i starten

Historiens siste Nord-London-derby på Highbury åpnet i et voldsomt tempo i vårsola. Ofte var pasningskombinasjonene så hurtige at spillerne ikke klarte å henge med.

Etter 12 minutter fikk vi den første avslutningen på mål. Young-Pyo Lee kom seg ned til dødlinja, og slo inn i feltet. Teemu Tainio vant i lufta, men fikk ikke nok trykk i headingen som gikk rett på keeper Jens Lehmann.

Gilberto Silva stusset et frispark fra Robin van Persie mot mål like etterpå, men han fikk ikke vinklet ballen på mål.

Tottenham-vingen Aaron Lennon viste at han er kjapp i beina da han slo en tunnel på Philippe Senderos. Han avsluttet fra skrått hold, men utenfor mål.

Begge lagene satset mye krefter på å ha flest mulig på rett side av ballen defensivt i starten av kampen. Og lyktes stort sett med det.

Carrick dro av fire mann

Halvveis i 1. omgang slo derimot Arsenals forsvar sprekker. Jermain Defoe hadde ballen på 16-metersstreken, med en mann i ryggen. Edgar Davids kom fra venstresida, og var helt alene. Defoe burde helt klart spilt ballen ut til nederlenderen.

Like etterpå forsøkte Defoe seg med et voleyskudd på et framspill, men ballen endte rett i ansiktet på Lehmann - som fikk seg en trøkk, men ikke mer enn at tyskeren kunne fortsette.

Spurs var solide bakover ut omgangen, og nektet Arsenal rom. Og de gangene de hvite og blå kom med nok folk og fart framover, ble det farlig.

Sekunder før pause gjorde Michael Carrick alt på egenhånd. Han dro seg forbi tre spillere og også Jens Lehmann, men keeperen presset ham såpass at midtbanespilleren bare traff nettveggen fra spiss vinkel.

Van Persie alene med keeper

Tottenham fortsatte å presse Gunners bakover etter pause, og hjemmelaget slet med å etablere et offensivt spill i starten av 2. omgang.

Etter ti minutter fikk de derimot en stor sjanse. Robin van Persie skjøt eller la inn fra skrått hold, men Paul Robinson fikk kastet seg og dyttet ballen bort fra målområdet.

Samme van Persie lurte offsidefella etter en time, og kom alene med Robinson. Han vippet ballen over en utstormende keeper, men ballen rullet like utenfor mål.

Lennon klinte til på volley etter et innlegg fra venstresida like etterpå, men han traff ikke skikkelig og ballen gikk et par meter utenfor mål.

Ettermiddagens største jubelbrøl på Highbury så langt kom da Thierry Henry og Cesc Fabregas kom inn etter 62 minutter. Til tross for et visst press i minuttene før innbyttene, skjønte Wenger at han måtte sette inn stjernene.

Kontroversielle mål

Etter 65 minutter nådde dramaet på Highbury nye høyder, da Robbie Keane scoret det omdiskuterte målet.

Fem minutter etter viste Robinson stor klasse da han reddet et bredsideskudd fra Reyes. Engelskmannen hadde flere folk foran seg, men kastet seg og reddet skuddet fra 15 meter.

Tottenham ble nå presset kraftig tilbake på banen, og seks minutter før slutt kom utlikningen.

Emmanuel Adebayor kjempet seg fri på venstrekanten, og spilte inn til Henry. Han plasserte ballen til side for Robinson. Et flott Arsenal-mål, slik vi ofte har sett Henry avslutte tidligere.

Spurs-fansen vil nok mene at Adebayor burde blitt avblåst for frispark i forkant av målet, men målet var uansett strålende.

Minuttet etter fikk Edgar Davids sitt andre gule kort, og nederlenderen måtte i dusjen.

Arsenal presset voldsomt mot slutten av kampen, men Tottenham forsvarte seg med nebb og klør - og Champions League i blikket.

Debatt

Hva synes du om kampen? Hvem kaprer 4. plassen i Premier League?

REDDET ETT POENG: Thierry Henry scoret sitt 23. seriemål for sesongen.
UTVIST: Edgar Davids fikk to gule kort og måtte forlate banen.
KJEMPER OM CHAMPIONS LEAGUE: Paul Stalteri og José Antonio Reyes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media