Liker ikke å sitte på benken.

TRONDHEIM (Dagbladet): Jørn Jamtfall (33) har hatt det tøft. Veldig tøft. Han har vært skuffet, irritert og innesluttet. Men han avviser at motgangen har tatt fra ham den tryggheten han trenger for å vokte RBK-målet.

Det startet med noen svært synlige tabber, som fikk TV2-kommentator Ivar Hoff til å rope om keeperbytte. Så ble RBKs førstekeeper satt på benken - og da han fikk ny tillit av Nils Arne Eggen, sa trenerkollega Ola By Rise at han var uenig i uttaket.

- Det er veldig enkelt å si at du skal takle motgang bra når du har medgang. Men det er ikke så lett å takle alle følelsene. Selv har jeg opplevd dette før, så jeg vil si jeg takler det ganske bra, sier Jørn Jamtfall til Dagbladet.

- Har motgangen gjort deg utrygg?

- Nei jeg føler at jeg har den tryggheten som skal til for å utfolde meg. Jeg har ingen betenkeligheter med å stille opp i viktige kamper utover høsten, mener Jørn.

Vinnertype

Den tøffe tida er en tilbakelagt periode.

- Jeg er en vinnertype og liker ikke å sitte på benken. Det var veldig tungt å gå nedover på rangstigen, sier Jamtfall om tida før Boavista-kampen.

- Jeg har vært irritert på meg selv og alle andre, og jeg har vært mer innesluttet. Har nesten ikke snakket med verken medspillere, trenere eller media, sier RBK-keeperen.

Tillit

Han føler at han har begge trenernes tillit, selv om Ola By Rise gikk ut i TV2 og sa seg uenig i keeperuttaket før Boavista-kampen.

- Trenerne er sikkert uenige om mange plasser på laget, men jeg synes det er rart at Ola gikk ut i media med uenigheten. Det har jeg aldri opplevd før, og jeg synes at slike ting skal holdes internt, sier Jamtfall.

Han har ikke tatt opp forholdet med trenerne i ettertid, og vil heller ikke gjøre dette.

Bedre enn noen gang

Selv mener Jamtfall at han denne sesongen er bedre enn noen gang - og at han har vært like god i hele vår. Tabbene forklarer han som en kombinasjon av uflaks og dårlig konsentrasjon.

- Det var trykkfeil som gjorde at alt ble svart i forhold til media. Jeg mener det var feil og forhastet å fokusere på at Rosenborg har et keeperproblem, sier Jamtfall.

Han legger ikke skjul på at TV2-kommentator Ivar Hoffs uttalelser har provosert ham mest.

- Det er det verste som har hendt meg rent mediemessig. Jeg synes det er forkastelig å sitte på TV og rippe opp i gamle ting for liksom å sette den siste spikeren i kista til Jørn Jamtfall, sier Jørn Jamtfall til Dagbladet.

<B>REISER SEG: </B>- Jeg er bedre enn noen gang, sier Jørn Jamtfall.