STORT ANSVAR: Sisteskanse, og trolig kaptein. Arsenal-målvakt Manuel Almunia bør holde buret rent for å sikre Arsenal-avansement i Champions League i kveld, mot to av Europas mest målkåte spisser.Foto: SCANPIX/AFP/OLLY GREENWOOD
STORT ANSVAR: Sisteskanse, og trolig kaptein. Arsenal-målvakt Manuel Almunia bør holde buret rent for å sikre Arsenal-avansement i Champions League i kveld, mot to av Europas mest målkåte spisser.Foto: SCANPIX/AFP/OLLY GREENWOODVis mer

- Liker ikke å snakke om dumme feil

I kveld må Almunia hindre flere tabbebaklengs for Arsenal.

||| • Følg Champions League-åttendedelsfinalene i fotballstudio fra kl. 20.30!

(Dagbladet): 1-2 er langt fra noe umulig utgangspunkt for Arsenal før kveldens returmøte med Porto i Champions League, men måten de to baklengsmålene kom på i Portugal smertet manager Arsene Wenger.

Først markerte vikar Lukasz Fabianski seg med en keepertabbe av de store da Varela slo et hardt og lavt innlegg fra høyre, og Fabianski kastet seg ned og skjøv ballen i eget nett. 2-1 kom da Fabianski plukket opp tilbakespillet fra Sol Campbell, og hjemmelaget raskt utnyttet frisparket til å sette ballen i det åpne målet bak polakken.

I kveld er Manuel Almunia tilbake mellom Arsenal-stengene i en kamp der det blir utrolig viktig å unngå baklengs.

Men spørsmålet er om det gjør Gunners-fansen stort tryggere på at buret er vel bevoktet. For heller ikke Almunia har spilt seg til noe mur-stempel de siste sesongene.

Vil ikke snakke om dumme feil
Almunia mener imidlertid keepertabbene fra førstemøtet er glemt, og tror han kan styre laget til avansement fra sekstenmeteren på Emirates.

- Alle spillerne har ansvaret når vi taper, vi liker ikke å snakke om dumme feil, sier spanjolen til uefa.com.

- Jeg skjønner at folk snakker om målene vi slapp inn, men jeg liker ikke å diskutere lagkameraters feil, jeg foretrekker å se på lagets prestasjoner. Vi fikk et dårlig resultat, men vi trenger bare å vinne 1-0. Slipper vi inn, er det selvfølgelig et problem, sier Almunia.

MÅ UNNGÅ DETTE: 17. februar nærmet det seg komi-kveld på Dragon Stadion i Porto, da Lukasz Fabianski måtte ta skylda for minst en baklengs.Foto: SCANPIX/AP/Paulo Duarte
MÅ UNNGÅ DETTE: 17. februar nærmet det seg komi-kveld på Dragon Stadion i Porto, da Lukasz Fabianski måtte ta skylda for minst en baklengs.Foto: SCANPIX/AP/Paulo Duarte Vis mer

Det ansvaret faller i stor grad på Pamplona-målvakten som i tillegg fort kan bli utpekt til kaptein i Cesc Fabregas' skadefravær.

- Vanligvis når Cesc og Robin (van Persie) ikke er i troppen, så får jeg kapteinsbindet. Men rollen min blir den samme som når jeg ikke er kaptein. Jeg har personligheten, og jeg vil hjelpe laget som jeg gjør hver eneste kamp, kapteinsbindet forandrer ingenting, sier Almunia.

Falcao med mål i sikte
Porto kommer hvertfall med sin fulle angrepstyngde når de trer inn på Emirates i kveld. Spissen med kjælenavnet Hulk skyter mest av alle spillerne som fortsatt er med i Champions League, 32 hittil denne sesongen, mens toppscorer Falcao har 15 mål på de siste 15 kampene.

Falcao lover at Arsenal og Manuel Almunia skal få kjempe hardt for å unngå baklengs i kveld.

- Jeg fikk gleden av å score det avgjørende målet sist, og det var en fantastisk opplevelse. Arsenal er favoritter, men på dette stadiet i Champions League er kampene veldig jevne. Vi vet hva som bor i laget vårt, og har en sterk vilje og tro på at vi kan gå videre, sier colombianeren til uefa.com.

Arsene Wenger håper bare han får slippe å se målvaktscener som det han måtte tåle i Portugal.

- Vi slapp inn uvanlige mål i den første kampen, så vi ønsker oss bedre forsvarsspill og mål. Bortemål er fortsatt en stor fordel i Europa, så vi har tro på at vi kan klare dette, sier franskmannen.

TENT: Radamel Falcao avgjorde det første møtet, og gjør det gjerne igjen i kveld.Foto: SCANPIX/AFP/FRANCISCO LEONG
TENT: Radamel Falcao avgjorde det første møtet, og gjør det gjerne igjen i kveld.Foto: SCANPIX/AFP/FRANCISCO LEONG Vis mer