Liker ikke Hareide-stilen

Egil Drillo Olsen synes nye Norge dreper tempoet og er for ballbesittende.

 • Debatt: Hva synes du om Norge under Hareide? (Dagbladet.no): Åge Hareide har startet karrieren med to seirer mot Sverige og Honduras. Og blir hyllet både av media og landslagsspillerne.

  Nå er første kritiker på banen. Det er Drillo.

  Den tidligere A-treneren, med en spillestil oppkalt etter seg, synes Hareides mannskap holder for mye på ballen.

  - Jeg synes laget spiller for mye ballbesittende. Det er etter min mening å utvikle norsk landslagsfotball i feil retning. En slik stil dreper tempoet og bevegelsen. I perioder mot Sverige og Honduras ble det spilt for mye ballbesittelse, sier Drillo til Adresseavisen.

  Olsen understreker at det er tidlig å uttale seg etter to kamper, men synes han ser et mønster i hvordan Hareides lag spiller.

  - Rosenborg ble mindre gjennombruddshissig da Åge (Hareide) overtok ansvaret etter Nils Arne (Eggen). Den samme følelsen sitter jeg igjen med etter å ha sett landslaget i to kamper. Det er beklagelig. Tendens i fotball-Europa er at de beste lagene i England, Italia og Spania utvikler en stadig mer gjennombruddshissig spillestil.

  Drillo stiller også spørsmålstegn ved motstanderne i Hongkong-turneringen. Han tror for eksempel at ingen av de svenske spillerne som var med mot Norge holder mål for Sveriges A-landslag.

  - Derfor er det vanskelig å måle prestasjonen. Vi kan uansett ikke fortsette å miste ballen inne på egen halvdel. Mot bedre motstandere vil vi bli mye hardere straffet, sier Drillo.

  Olsen var selv aktuell som landslagssjef sammen med Nils Arne Eggen, før Hareide ble ansatt før jul.

SUKSESSTRENER:</B> Åge Hareide får kritikk av Drillo etter to seirer på to forsøk.
MAKKERE:</B> Tidligere sjef Nils Johan Semb var assistent for Egil Olsen under VM i 1998.