- Liker ikke lette baner

Henrik Bjørnstad føler han la igjen fire slag under åpningsrunden av Buick Invitational. Og at 68 runden burde vært ned mot 64.

LA JOLLA (Dagbladet): - Jeg liker ikke lette baner, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no.

- Og banen vi spilte i dag (Torrey Pines North) er akkurat det - lett. Og når det er sånn, så blir jeg bare gående og jage den neste birdien.

- Jeg klarer ikke å slappe av å være fornøyd når jeg går av et hull med par.

Sju under par er beste score etter dag en av Buick Invitational. Sånn sett ligger Henrik Bjørnstad meget godt plassert med tanke på videre spill i helgen. Men det kunne altså vært så mye bedre - spesielt eter at han lå to under allerede etter de første hullene.

Etter det ble det mest stanging.

Og mange putter som var nær. Men ikke nær nok. Og det er de som irriterer. Sammen med det håpløse jernslaget han slo fra tee på hull 12 (par 3). Og som endte med rundens eneste bogey.

- Det var grepet som var feil, sier Henrik Bjørnstad.

- Og så gjorde jeg ikke noe med det selv om jeg visste at det var feil. Men sånn er det, du tror det skal gå bra. Og så gjør det ikke det.

Det er snakket mye om Henrik Bjørnstad her på Torrey Pines de siste dagene. Først ute var Tiger Woods som sa han kjente igjen navnet, men som ikke husket at han hadde gått en runde med nordmannen i Tyskland for fire år siden.

Deretter var det en av PGA-funksjonærene som mente at Henrik spilte i ureglementerte benklær. Og hevdet at buksa hans var jeans.

- Men det er ikke det, sier Henrik Bjørnstad.

- Det bare likner. For selvføgleig vet jeg at man ikke har lov til å spille i jeans på PGA Touren. Men denne buksa skal jeg fortsette å bruke.

I dag går Henrik Bjørnstad ut klokka 19.18 norsk tid på Torrey Pines South. I går spilte den flere slag vanskeligere enn nordbanen og akkurat det passer nordmannen utmerket.

- Jeg liker bedre å spille vanskeligere baner, sier han.

- Da slipper jeg alt stresset rundt det å jage birdier.

Tittelforsvarer Tiger Woods skuffet alle da han bare gikk på 71 slag i går. Hvilket betyr at han er tre slag bak Henrik Bjørnstad. Og det er i hvert fall den norske PGA-proffen fornøyd med.

- Fortsetter jeg å spille bedre enn Tiger Woods kommer dette til å bli veldig bra, sier han til Dagbladet.no.

FINNER ÅPNINGEN: Etter en drive ut i det tjukke gresset på hull 18 leter Henrik Bjørnstad etter den beste veien inn til greenen.
UTSLAG HULL 13: Henrik Bjørnstad spiller sitt beste hull på runden og går av med en lett birdie.
VISUALISERER SLAGENE: Uten kølle i hendene går Henrik Bjørnstad gjennom hvordan han skal utføre det neste slaget. Det er viktig å se for seg ballens bane før slaget utføres.
SAMARBEID: Sammen med caddy Mark Fulcher finner Henrik den riktige kølla i forhold til distanse og vind. Resten handler om å gjøre det riktig.
BUKSA:</B> En av PGA-funksjonærene mente Henrik spilte i ureglementerte benklær. Men buksa ser bare ut som jeans.