MISFORNØYD: Trener Alexander Stöckl synes det ikke er positivt for hoppsporten at østerrikerne ikke prioriterer sommerens internasjonale plastrenn.
Foto: Primoz Lovric / Scanpix
MISFORNØYD: Trener Alexander Stöckl synes det ikke er positivt for hoppsporten at østerrikerne ikke prioriterer sommerens internasjonale plastrenn. Foto: Primoz Lovric / ScanpixVis mer

Liker ikke østerrikernes fravær fra sommerhopp

- Handler om respekt overfor arrangørene, sier Norges landslagstrener.

(Dagbladet): Hopperne fra Østerrike har nærmest vært fraværende i sommerens Grand Prix-renn. Det er ikke Norges trener Alexander Stöckl spesielt fornøyd med.

- Alle nasjoner gjør sine vurderinger. Men jeg synes det handler om respekt overfor arrangørene, sier Stöckl til Dagbladet.

Grand Prix er det høyeste konkurransenivået for hopperne om sommeren. Det har ikke like høy status som vinterens verdenscup. Men de fleste nasjoner tar konkurransen på alvor, bortsett fra østerrikerne.

- Jeg tror ikke det blir et eget møte med trenerne om dette. Men det er mulig FIS (det internasjonale skiforbundet) vil ta det opp. Selv liker jeg det dårlig, sier Stöckl, selv østerriker.

Tvunget med Da det nest siste plastrennet i Grand Prix ble arrangert i Hinzenbach i går, var østerrikerne omtrent «tvunget» til å være med. Det er deres egen hjemmebakke nord i landet.

Verken Gregor Schlierenzauer eller Thomas Morgenstern klarte å tukte Maciej Kot fra Polen, som vant. Schlierenzauer og Morgenstern ble henholdsvis nummer fem og sju. Anders Fannemel ble beste nordmann på fjerdeplass.

Det var første gang i sommer at Morgenstern deltok i Grand Prix. Schlierenzauer har vært med én gang tidligere.

Diskvalifisert Østerrike er verdens beste hoppnasjon, og utøverne herfra er naturligvis trekkplastre. Når de glimrer med sitt fravær, faller statusen til Grand Prix.

- Jeg vet ikke hvorfor de ikke tar dette på alvor. Vi fokuserer på oss selv, sier Stöckl.

I hoppmiljøet snakkes det om at østerrikerne har hatt problemer med å tilpasse seg den nye hoppdressen. Den er trangere og mer kroppsnær enn den forrige modellen. Blant annet ble Schlierenzauer diskvalifisert for uregelmessigheter med dressen i Hinterzarten 17. august.

Østerrikske journalister Dagbladet har snakket med, peker på det store presset til nasjonens hoppere, og at de ønsker en rolig periode i sommer.

PS: Andreas Wank fra Tyskland leder Grand Prix når ett renn gjenstår. Tom Hilde, som ble nummer 37 i går, er beste nordmann på 7. plass

.

IKKE PRIO NUMMER ÉN:  Den østerrikske hoppstjernen Thomas Morgenstern deltok i Grand Prix for første gang i går, og ble nummer sju. REUTERS/Leonhard Foeger
IKKE PRIO NUMMER ÉN: Den østerrikske hoppstjernen Thomas Morgenstern deltok i Grand Prix for første gang i går, og ble nummer sju. REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer