Kvinnefotballen krever bedre kår

Likestilling er ikke å kreve penger fra gutta. Det er bilder som dette som vil minske forskjellene

Det er godt å registrere at norsk kvinnefotballs øverste sjef, Hege Jørgensen, anerkjenner markedsmekanismene. Det holder debatten på skinnene.

DETTE ER SUKSESS: Ni hundre tusen nordmenn satt klistret til TV-skjermene da Caroline Graham Hansen gjorde dette mot Australia, scoret Norges første mål i straffsparkkonkurransen. Det er interesse, det er fotball på sitt beste, og det står på egne bein. Det er bilder som dette som må skape grunnlaget for den neste revolusjonen i norsk kvinnefotball. Foto: NTB Scanpix
DETTE ER SUKSESS: Ni hundre tusen nordmenn satt klistret til TV-skjermene da Caroline Graham Hansen gjorde dette mot Australia, scoret Norges første mål i straffsparkkonkurransen. Det er interesse, det er fotball på sitt beste, og det står på egne bein. Det er bilder som dette som må skape grunnlaget for den neste revolusjonen i norsk kvinnefotball. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DU BØR IKKE like markedskreftene som rår, du kan til og med hate Mini Jakobsen for hans umusikalske likelønns-utspill i VG rett før VM, men å anerkjenne de faktiske forhold kan være et smart støttehjul på veien inn i øko-debatten som vil tvinge seg fram i bakkant av VM i Frankrike.

Hege Jørgensen, sjefen i Serieforeningen For Kvinner (SKF), gjør det selv om hun er dundrende uenig med Mini i spørsmålet rundt NFF-lønn for landslagsspillerne.

Det er en god begynnelse.

LIKELØNNSAVTALEN MELLOM LANDSLAGENE i Norge er en banebrytende avtale i internasjonal kvinnefotball. Den skal fotballen være stolt av og verne om. På det området er Mini Jakobsen i pinlig utakt med tiden.

Man skulle tro at en elev av Nils Arne Eggen forsto at man ikke går baklengs inn i framtida.

ALT DET ANDRE han sier, at det er gutta som tjener pengene, er et faktum. Mini Jakobsen, som dessverre plumper fordi han gjør landslagene til et dårlig eksempel, har derfor delvis rett. Og når den neste forskjellsdebatten kommer som en naturlig konsekvens av kvinnefotballens internasjonale gjennombrudd i Frankrike, er det viktig å få med seg det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer