Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Likestillingsombud vil trekke Sverige fra Fotball-VM

På grunn av tysk sexhandel.

(Dagbladet.no): Nesten hele Sverige gleder seg til Fotball-VM i sommer. Ikke det svenske likestillingsombudet Claes Borgström. Han mener landslaget bør trekke seg fra fotballfesten.

Årsak: Fotball-VM, med tilreisende supportere, sørger for økt prostitusjon i Tyskland til sommeren.

- Titusenvis kvinner kommer til å bli lurt til Tyskland med løfter om penger og bolig. De vil tvinges inn i sexhandelen, sier Borgström til Aftonbladet.

Lilestillingsombudet kom med boikottforslaget på SVT Agenda i går kveld.

- Nå har idrettsbevegelsen en mulighet til å la være å medvirke i en sammenheng som fremmer menneskehandel, sier likestillingsombudet til Expressen.

Han får ikke gehør i det svenske fotballforbundet, som har medaljehåp med stjerner som Zlatan Ibrahimovic, Frederik Ljungberg og Henrik Larsson på laget.

Landslagssjef Lars-Åke Lagrell mener likestillingsombudet ikke tenker på konsekvensene, og glemmer at det ikke er han som må forsvare en slik beslutning overfor svenske fotballfans. En boikott av VM kan dessuten føre til at Sverige blir utstengt fra internasjonal fotball, inkludert framtidige mesterskap.

- Dette er ikke aktuelt, vi har ikke engang tenkt på det, sier Lagrell.

FOTBALLFORBUNDET NEKTER Å ETTERKOMME KRAV: Svenske fotballfans kan slappe av, forbundet vil ikke gjøre som likestillingsombudet foreslår. Dermed er VM-festen reddet. Foto: Scanpix/Ap
FOTBALLFORBUNDET NEKTER Å ETTERKOMME KRAV: Svenske fotballfans kan slappe av, forbundet vil ikke gjøre som likestillingsombudet foreslår. Dermed er VM-festen reddet. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
MEDALJEKANDIDATER? Henrik Larsson og Kim Källström er bare to av profilene på det svenske landslaget før VM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling