-  Liket lever ennå

Fire mål foran etter 90 minutter var Per Joar Hansen villig til å friskmelde Rosenborg. Med Harald Brattbakks 160. scoring fra straffemerket forsvant et spøkelse også.

SKIEN (dagbladet): -  Liket lever ennå, sier RBK-treneren til Dagbladet.

-  Med dere (media) på nakken dag ut og dag inn har vi selvfølgelig vært gjennom en veldig tung periode.

Per Joar Hansen, som dermed avkrefter ryktene om Rosenborgs død, var ikke jublende glad i går kveld. Han var bare lettet. Og for første gang siden RBK-motgangen virkelig startet med 0-1 for Fredrikstad på Lerkendal spilte han ikke skuespill. Det er grenser for hvor mange ganger du kan være offentlig klubbkorrekt i motgang.

-  Det at vi ikke har vunnet fotballkamper har tappet oss mer enn vi kanskje har vært klar over sjøl, sier han. -  Klart at våre gutter, som har vunnet så mye, er avhengige av å lykkes. Og derfor har det vært ekstra tungt for de spillerne som har vært vant til suksess.

-  De har vært nede i jordkjelleren for å hente krefter.

RBK liknet seg sjøl

Mot Odd i Skien handlet det meste om flyt. Først i form av at Rosenborg gjorde 1-0 tidlig på sin første målsjanse i form av en gave fra Odd-forsvaret - deretter på bevegelsene framover i banen. For RBK kom tilbake i går kveld, de liknet helt plutselig på seg sjøl.

Og da vet alle som har fulgt med i 13 år at det fort kan bli 5-0 borte.

 ENDELIG: Scoringa som løfter Harald Brattbakk opp til tittelen «tidenes mestscorende» er et faktum. Og den kom på en kveld som trolig friskmeldte årets Rosenborg-lag. Foto: Scanpix
ENDELIG: Scoringa som løfter Harald Brattbakk opp til tittelen «tidenes mestscorende» er et faktum. Og den kom på en kveld som trolig friskmeldte årets Rosenborg-lag. Foto: Scanpix Vis mer

-  Vi løp over dem, sier banens beste, Jan Gunnar Solli.

-  Vi kom godt på kantene, hadde mange bevegelser samtidig og var skjerpet foran mål. Og på toppen av det scorer altså Harald (Brattbakk) det målet hele Norge har ventet på i 10 måneder.

-  Det har vært en belastning både for han sjøl og klubben.

Strand holdt for øynene

Sjøl demper selvfølgelig mannen som har scoret flest toppseriemål i Norge alt styret rundt sin egen person. Han innrømmer at han er glad, ja, men veldig lettet, nei, den følelsen tilhører andre. Men hadde Harald Brattbakk hatt øyne i nakken da han tok straffesparket på overtid ville han sett hvor viktig scoringa var for hele RBK-miljøet.

Bak ham sto nemlig Roar Strand og holdt seg for øynene.

-  På tide at han scoret, sier Per Joar Hansen.

-  Det var hele Rosenborg som bestemte at Harald skulle ta den straffen. Og nå er han ferdig med det - nå kan Harald gå videre.-  Jeg er glad på guttens vegne. Det har selvfølgelig vært en stor belastning.

-  Men jeg har ikke ønsket det så inderlig som dere (media igjen), sier 160-mann Brattbakk. -  For meg har målet vært å score ett mål til. Akkurat slik det er her jeg står nå - jeg ønsker å score ett til. Og så enda ett, enda ett - skjønner?

-  Men det er vel artig?

-  Selvfølgelig. Det er alltid gøy å score mål. Men det har ikke plaget meg at jeg har hatt rekorden på 159 mål sammen med Petter Belsvik, sjøl om det selvfølgelig er mer stas å ha den alene.

-  Belsvik var jo ikke akkurat noen amatør.

Skremmende enkelt

Hvor proffe Rosenborg kan være etter seieren i Skien får vi svar på etter landslagsoppholdet. Det er nå laget må bygge videre på den gode opplevelsen fra i går kveld. For med til den gode RBK-historien med kantspill, driv, bevegelser, fart og ro foran mål hører også følgende faktum;

Odd var, etter en optimistisk start, skremmende enkle å kjøre i grøfta.

-  Og det er selvfølgelig litt trist for meg, sier Jan Gunnar Solli. -  Jeg kommer jo herfra. Men jeg håper Odd kan reise seg og spille seg ut av problemene.

-  Det unner jeg dem, sier Jan Gunnar Solli til Dagbladet.

160: Harald Martin Brattbakk har ikke scoret tippeligamål siden 2004. I går satt den endelig, og vips så er Brattbakk mestscorende i landet.