Likevel ingen Brækhus-kamp i Norge

Cecilias mulighet på hjemmebane blir foreløpig stoppet av kulturministerens tydelige krav til effektiv doptesting.

MANGLER MOTSTANDER:  Kulturministerens krav til tydelige testrutiner gjør at det blir vrient å hente motstandere for Cecilia Brækhus til proffstevner i Norge. FOTO: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
MANGLER MOTSTANDER: Kulturministerens krav til tydelige testrutiner gjør at det blir vrient å hente motstandere for Cecilia Brækhus til proffstevner i Norge. FOTO: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OM to uker går kulturminister Thorhild Widvey inn i styret til det internasjonale antidopingbyrået (WADA) som representant for alle de europeiske landene. Dette regnes som et prestisjeverv, og en anerkjennelse av et velfungerende norsk antidopingarbeid. Men det kan også være posisjonen som i praksis stopper Cecilia Brækhus sin mulighet til å få bokse i Norge.

For hvordan kan Widwey i dobbeltrollen som kulturminister og styremedlem i WADA, tillate et norsk stevne i proffboksing som ikke fullt ut holder den vedtatte standarden til det internasjonale antidopingarbeidet; altså den såkalte "WADA-koden"?

I TIRSDAGENS stortingsdebatt om proffboksing i Norge, som endte med opphevelse av forbudet, ble Widwey presset nettopp på dette punktet. Der fremmet Arbeiderpartiet et forslag om at regjeringen skulle stille "krav om at alle som arrangerer boksekamper i Norge har ratifisert WADAs regelverk og dermed har et regelverk som WADA har godkjent."

Widwey mente dette forslaget burde nedstemmes, fordi det rent formuleringsmessig var feil; norske folkevalgte kan ikke bestemme hvem som skal inngå en WADA-avtale. Det gjør; som Widvey påpekte, bare WADA selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer